Un text sumerian a dezvăluit 8 ființe inteligente care au venit pe Pământ

Un text sumerian a dezvăluit 8 ființe inteligente care au venit pe Pământ și au condus timp de 241.200 de ani.

Cel mai controversat text antic sumerian dezvăluie lista celor opt regi antici, cunoscuți și ca zei, care au coborât din cer și au domnit timp de peste două sute de mii de ani. Potrivit textului, înainte de Marele Potop, un grup de 8 ființe inteligente au condus peste Mesopotamia pentru o perioadă de 241.200 de ani.

Sumerienii au fost una dintre vechile civilizații avansate care au trăit cu aproximativ 7000 de ani în urmă în Mesopotamia, între râurile Tigru și Eufrat, care mai târziu a devenit Babilonia și se află acum în Irak și Siria. Multe artefacte au fost recuperate din vechiul sit al sumerienilor din Irak, dar cel mai intrigant a fost manuscrisul care a înregistrat lista regilor sumerieni și durata domniei acestora.

Tableta de lut a acestui text unic este veche de 4.000 de ani și a fost găsită de savantul germano-american Hermann Hilprecht la începutul secolului al XX- lea . Hilprecht a găsit cel puțin 18 astfel de tăblițe cuneiforme (c. 2017-1794 î.Hr.). Nu erau identici, dar au împărtășit informațiile despre care se crede că au fost luate dintr-o singură sursă a istoriei sumeriene. Există mai mult de o duzină de copii ale Listei Regelui Sumerieni găsite în Babilon, Susa și Asiria, precum și Biblioteca Regală din Ninive din secolul al VII-lea î.Hr.

Textul sumerian a dezvăluit 8 ființe inteligente care au venit pe Pământ și au condus timp de 241.200 de ani

Lista compusă în limba sumeriană constă din numele a numeroase generații de regi care au condus Mesopotamia antică și, de asemenea, au împărtășit detaliile despre presupusa lor lungime și locația regalității. Alături de listă, textul includea și evenimentele Marelui Potop, tradiții, poveștile lui Ghilgameș și poveștile conducătorilor antediluvieni.

Un text sumerian a dezvăluit 8 ființe inteligente care au venit pe Pământ și au condus timp de 241.200 de ani, înainte de potop:

„După ce domnia a coborât din ceruri, domnia a fost în Eridug. În Eridug, Alulim a devenit rege; a domnit 28800 de ani. Alaljar a domnit 36000 de ani. 2 regi; au domnit 64800 de ani. Atunci a căzut Eridug și domnia a fost dusă la Bad-tibira.

În Bad-tibira, En-men-luana a domnit 43200 de ani. En-men-gal-ana a domnit 28800 de ani. Dumuzid, ciobanul, a domnit 36000 de ani. 3 regi; au domnit 108000 de ani. Atunci a căzut Bad-tibira și domnia a fost dusă la Larag.

În Larag, En-sipad-zid-ana a domnit timp de 28800 de ani. 1 rege; a domnit 28800 de ani. Atunci Larag a căzut și domnia a fost dusă la Zimbir. În Zimbir, En-men-dur-ana a devenit rege; a domnit 21000 de ani. 1 rege; a domnit 21000 de ani. Atunci a căzut Zimbir și domnia a fost dusă la Shuruppag. In Shuruppag, Ubara-Tutu a devenit rege; a domnit 18600 de ani. 1 rege; a domnit 18600 de ani. În total 5 orașe 8 regi, au domnit timp de 241200 de ani. Apoi potopul s-a cuprins.”

Textul sumerian a dezvăluit 8 ființe inteligente care au venit pe Pământ și au condus timp de 241.200 de ani

Anunna (din sumerian care înseamnă „panteon”; Akk: Anunnaki, care înseamnă „odrasle princiare” sau „odrasle lui Anu”) se referă la panteonul zeităților pe care sumerienii le venerau încă din c. 5500 î.Hr. În corpus textual sumerian, cei mai înalți zei din panteonul mesopotamien erau AN (Sum: ) și cei nouă moștenitori ai săi princiari.

Cum au putut cei 8 regi să conducă Pământul timp de 241.200 de ani? A existat o mare discuție despre mandatul îndelungat al primilor regi. Lista a menționat câteva figuri mitice și legendare, cum ar fi Etana, Lugal-banda și Ghilgameș, care au domnit pentru o perioadă de timp neplauzibilă. Unii credeau că erau într-adevăr zei care aveau o durată de viață mai lungă decât ființele pământești. Există, de asemenea, o listă a regulilor și a regalității lor după potop.

Timp de mulți ani, oamenii au crezut că istoria a 8 regi sumerieni și regalitatea lor neplauzibilă, Marele Potop, și înlocuirea lor cu un alt set de regi după potop au fost doar interpretarea sumerienilor a poveștilor mitologice. În același timp, unii cercetători și autori au respins această teorie și au sugerat că lista nu poate fi un mit. Au început să recunoască unii dintre regii menționați în listă.

Interesant este că unii cercetători au găsit asemănări izbitoare între Lista Regelui Sumerian și Cartea Genezei. De exemplu, la fel, lista a discutat despre cei 8 regi care au domnit generații , înainte de potop fiind menționate și despre opt generații care au existat între Adam și Noe înainte de marea distrugere. Și apoi, după potop, longevitatea a scăzut.

Misterul Listei sumeriene încă îi derută pe istorici, deoarece împărtășește câteva fapte nedumerite care se referă la evenimentele reale. Ce se întâmplă dacă lista ne spune informațiile corecte și zeii cerești au trăit și au condus cu adevărat pentru o perioadă atât de lungă de timp? Dacă ar poseda tehnologia pentru a crește speranța de viață și ar deveni nemuritori?

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook