Dispariția pilotului australian Frederick Valentich după o întâlnire cu un OZN

Dispariția pilotului australian Frederick Valentich după o întâlnire cu un OZN.Există multe povești despre oameni dispăruți în circumstanțe ciudate și uneori inexplicabile. Majoritatea dintre ele sunt destul de fascinante și aproape de SF. Dar o poveste despre dispariția pilotului australian Frederick Valentich este documentată în detaliu și, în același timp, derutează raționamentul tuturor celor care dau peste ea.

Încă din copilărie, Valentich a avut o mare pasiune pentru aviație și zbor. În 1977, la vârsta de 18 ani, după ce a stat în cabina unui elicopter, a decis să devină pilot. A locuit în Melbourne cu părinții săi și cu un frate mai mic pe nume Richard, care avea doar 12 ani când Frederick a dispărut. Se spune că a avut aproximativ 150 de ore de zbor în total și că a fost certificat să zboare noaptea în condiții speciale. Cu toate acestea, a picat probele de zbor de două ori și în timpul efectuării exercițiilor de testare, de cel puțin patru ori a creat situații periculoase la sol și în aer.

Pe 21 octombrie 1978, Valentich (20 de ani) a plănuit o întâlnire cu logodnica sa Rhonda Rushton pentru a zbura cu aeronava lui Cessna 182L cu motor ușor de la Moorabbin la Insula Regelui. Cumva, planul a eșuat, deoarece Rhonda nu a putut pleca de la muncă mai devreme și, de asemenea, nu a putut să-l sune. Din cauza programului strâns al zborului, Valentich a fost nevoit să o lase în urmă, și-a început zborul la ora 18:19 și a zburat la un nivel de aer de 1500 m.

Avionul a zburat către insulă, nu pe cea mai scurtă distanță, dar făcând o linie întreruptă pentru a minimiza durata zborului peste strâmtoarea Bass, o strâmtoare maritimă care separă Tasmania de continentul australian. În minutul 41 al zborului, avionul a ajuns la Capul Otway și s-a întors spre strâmtoare.

La 19:06, Valentich a informat serviciul de control la sol din Melbourne că a văzut o aeronavă neidentificată zburând mai sus și mai repede. Controlorii nu știau nimic despre avioanele care zboară în acea zonă, iar radarele au arătat că Valentich zbura singur. Cu toate acestea, Frederick a insistat că lângă el era o aeronavă mare, care a apărut și a dispărut din vedere. În următoarele 5 minute, a continuat să vorbească despre nava spațială care zboară în jurul lui, cu toate acestea, nu a oferit nicio descriere detaliată a acesteia. Singura informație semnificativă legată de apariția OZN-ului oferită de el a fost că acesta avea patru lumini de aterizare.

În timpul comunicării cu controlorul, Valentich a spus că a început să zboare în cerc. În minutul următor, a spus că obiectul se apropie de el dinspre sud-est și că nu este un avion. În următoarele câteva secunde, la radio s-au auzit tulburări de semnal, după care au pierdut comunicarea.

Dispariția pilotului australian Frederick Valentich după o întâlnire cu un OZN

Au trecut peste 43 de ani de când avionul lui Valentich a dispărut. Operațiunea de căutare desfășurată în strâmtoarea Bass și pe Insula King nu a avut niciun rezultat, deși a continuat până pe 25 octombrie. Ancheta desfășurată de ministrul australian pentru infrastructură și dezvoltare regională a durat 3,5 ani. Pe 27 aprilie 1982 s-a încheiat cu un verdict laconic și nu a fost stabilit motivul dispariției aeronavei.Pilot australian urmat de UF mare

Oamenii cu autoritate au încercat să distrugă toate înregistrările despre zborul său. S-a făcut în mod aparent pentru a se anunța că la 21 octombrie 1978 nu a existat deloc un astfel de zbor. Mai mult, înregistrarea audio originală a conversațiilor lui Valentich cu camera de control a dispărut. În 2008, oficialii BBC au cerut oficial înregistrarea audio originală de la Ministerul Australian pentru Infrastructură, dar nu au primit-o niciodată.

La sfârșitul anului 1978, au fost primite zeci de rapoarte despre obiecte ciudate și fenomene optice de neînțeles de pe cerul de peste partea de vest a strâmtorii Bass. În 1998 s-a cunoscut existența a trei martori, care la 21 octombrie 1978, au urmărit de pe țărm un zbor peste strâmtoarea Bass al unui avion cu motor ușor, care a fost urmărit de semaforul verde.

Interesant este că la sol a fost un martor care a susținut că a văzut o lumină verde chiar deasupra avionului lui Valentich. Ultima bucată de înregistrare audio cu o durată de 17 secunde, în care se aud sunete ciudate de măcinat, a fost examinată de cercetătorul Richard Haines. Potrivit acestuia, acest fragment audio conținea 36 de semnale sonore (rafale) cu spectru de frecvență diferit, fără un model ritmic clar.

Cercetătorii OZN-uri au făcut eforturi mari pentru a găsi posibili martori ai incidentului cu Valentich. Potrivit acestora, au reușit să găsească peste 20 de persoane care se aflau în apropierea coastei în zona Capului Otway înainte, în timpul și după apusul soarelui din 21 octombrie 1978 și care văzuseră un obiect neidentificat sau fenomene optice de neînțeles în cer.

Richard Valentich este încă convins că fratele său a fost răpit de extratereștri. În toate interviurile sale, el a declarat invariabil că ceea ce i s-a întâmplat fratelui său nu poate fi pus în scenă și nu are explicații raționale. Frederick Valentich este încă înscris oficial ca persoană dispărută, iar membrii familiei sale încă speră că într-o zi, misterul dispariției sale va fi rezolvat.

 

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook