NY Times: Studiul Pentagonului asupra OZN-urilor a fost dezvăluit

NY Times: Studiul Pentagonului asupra OZN-urilor a fost dezvăluit.

Dincolo de pregătirea pentru următorul câmp de luptă sau de avansarea unui arsenal masiv care include arme nucleare, Pentagonul a cercetat și posibila existență a OZN-urilor.

The New York Times a raportat sâmbătă despre proiectul cândva complet clasificat, care a început din cauza interesului intens pentru acest subiect al fostului senator Harry Reid din Nevada.

Potrivit Times, Programul Advanced Aviation Threat Identification a fost lansat în 2007, după ce democratul din Nevada a vorbit cu prietenul său de multă vreme, Robert Bigelow, miliardarul fondator al unei companii aerospațiale. Bigelow a vorbit despre credința sa în OZN-urile care vizitează Statele Unite, precum și despre existența extratereștrilor.

Printre anomaliile studiate de program, se spune în ziarul, au fost înregistrări video și audio ale întâlnirilor aeriene ale piloților militari și obiecte necunoscute, precum și interviuri cu persoane care au spus că au experimentat întâlniri fizice cu astfel de obiecte.

Într-un caz, programul a analizat înregistrări video ale unui F/A-18 Super Hornet al Marinei înconjurat de un obiect strălucitor de origine necunoscută, care călătorește cu o viteză mare într-o locație pe care oficialii au refuzat să o identifice, a spus ziarul.

Pentagonul spune că programul a fost închis de atunci.

„Programul avansat de identificare a amenințărilor aviației s-a încheiat în 2012”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Tom Crosson, pentru CNN. „S-a stabilit că există alte probleme cu prioritate mai mare care merită finanțare și a fost în interesul DoD să facă o schimbare”.

Dar, potrivit Times, anumite aspecte ale programului încă există, oficialii programului continuând să investigheze întâlnirile aduse de membrii serviciului, în timp ce acești oficiali își îndeplinesc încă celelalte atribuții în cadrul Departamentului Apărării.

Fostul director al programului a declarat ziarului că a lucrat cu oficiali din Marina și CIA din biroul său din Pentagon până în octombrie trecut, când și-a dat demisia în semn de protest. El a spus că a fost numit un înlocuitor, dar a refuzat să-i identifice.

Reid, spune Times, a fost susținut și în eforturile sale de a finanța programul de către regretatul senator Ted Stevens din Alaska, Daniel Inouye din Hawaii și John Glenn din Ohio, primul american care a orbitat în jurul Pământului, care i-au spus lui Reid Guvernul ar trebui să se uite serios la OZN-uri.

Și lucrând pentru a menține un program despre care era sigur că va atrage atenția altora, Reid a spus că el, Stevens și Inouye s-au asigurat că nu există niciodată o dezbatere publică despre program la Senat în timpul dezbaterilor bugetare.

„Aceștia au fost așa-numiții bani negri”, a spus Reid pentru Times cu privire la bugetul Departamentului de Apărare pentru programele clasificate.

 

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook