OZN-uri și extratereștri în Germania

OZN-uri și extratereștri în Germania.

Observarea ocazională de obiecte asemănătoare farfurioarelor pe cer dă naștere în mod regulat la speculații

„Suntem doar o mică planetă albastră în mijlocul unui univers infinit”, a spus cercetătorul OZN Robert Fleischer pentru DW. „Orice este posibil acolo.”

Fleischer, cu sediul în orașul Leipzig din estul Germaniei, conduce grupul, Exopolitik Deutschland. Canalul său de YouTube, ExopolitikTV, are 100.000 de abonați. Deși un raport recent neclasificat al serviciilor secrete americane nici nu a confirmat – și nici nu a exclus – că o serie de ambarcațiuni neidentificate sunt de origine extraterestră, Fleischer este convins că sunt unice, indiferent.

„Vom vedea că aceste avioane zboară cu proprietăți uluitoare – pe care nu le putem explica și sunt superioare ale noastre”, a spus el.

Pentru Fleischer, Germania este o „vale a neștiirii” când vine vorba de cercetarea OZN-urilor. Alte țări angajează mult mai multe resurse pentru cercetarea și raportarea evenimentelor inexplicabile, a spus el.

„Acest lucru a devenit mare în Germania doar după ce Barack Obama a vorbit despre asta”, a adăugat el.

Aceasta este o referire la un interviu din mai  New York Times cu fostul președinte al SUA, în timpul căruia s-a referit la „înregistrări și înregistrări ale obiectelor din cer despre care nu știm exact ce sunt. Nu putem explica cum se mișcă. , traiectoria lor. Nu aveau un model ușor explicabil.”

imagine alb-negru care arată un obiect neidentificabilPentagonul a publicat imagini cu obiecte zburătoare necunoscute

Sateliți și linii fierbinți

Comentariile lui Obama au stârnit curiozitatea altora față de OZN-uri, a declarat Hansjürgen Köhler pentru DW. După decenii în care a condus Rețeaua Centrală de Cercetare pentru Fenomene Aerospațiale Extraordinare (CENAP) în afara Frankfurtului, astronomul hobby a trecut de la credincios la sceptic.

„Linia noastră fierbinte primește sute de sfaturi în fiecare an. Cele mai multe au cauze naturale”, a spus Köhler. „Putem explica 97% dintre ele. Celelalte 3% sunt deschise pentru că nu avem suficiente date”.

Telefonul lui Köhler sună și mai mult de la sfârșitul anului 2019, pe care el îl atribuie rețelei de satelit Starlink a lui Elon Musk. Mai mult de 600 din cele aproape 900 de rapoarte au fost legate de Starlink, a spus el.

O țară a cluburilor, inclusiv pentru OZN-uri

În Germania, pare să existe o listă nesfârșită de cluburi de hobby și asociații nonprofit. Asociația pentru Cercetare OZN (GEP) este una dintre ele. Banca lor de date include 140.000 de intrări, iar 95% dintre ele pot fi explicate. În afară de sateliți, baloanele cu forme ciudate sunt un răspuns comun, precum și fenomenele meteorologice și insectele care zoom peste fotografii.

Restul de 5% „poate au și cauze naturale, pe care pur și simplu nu le putem explica încă”, a declarat Hans-Werner Peiniger, șeful GEP, pentru DW.

Membrii cluburilor OZN din Germania – sunt cel puțin trei – nu sunt credincioși orbi extratereștri, a spus Fleischer din Leipzig. Sunt tipuri de ingineri raționali, care folosesc resurse limitate pentru a analiza ce le trimit observatorii curioși ai cerului. Rezultatul, totuși, poate fi o mulțime de informații despre ceea ce se întâmplă deasupra noastră.

Cazurile cu adevărat interesante „sunt o chestiune pentru armată”, a spus Fleischer. „Ei controlează cerul și au instrumente și radar”.

Cu toate acestea, niciun serviciu militar sau de informații nu este cunoscut pentru transparența sa. Faptul că agențiile americane par a fi mai deschise recent l-a luat prin surprindere pe Fleischer.

„Americanii au petrecut zeci de ani încercând să râdă de aceste fenomene”, a spus el. „Raportarea lor acum este o surpriză”.

Pentru el, problema nu este despre a convinge oamenii că extratereștrii vizitează Pământul, ci „a oferi mai mult spațiu pentru a discuta public acest subiect, astfel încât să câștige importanța pe care o merită”, a spus Fleischer. „Vrem să fie investigat într-un mod științific”.

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook