Au fost astronauții antici confundați cu zei de către strămoșii noștri?

Au fost astronauții antici confundați cu zei de către strămoșii noștri?

Imaginați-vă scena: un OZN uriaș aterizează în deșert. Razele laser se extind sub navă și manevrează plăci uriașe de piatră în poziție în timp ce primitivii uimiți privesc. Mai târziu, când vasul a dispărut, rămân trei monumente uriașe. Și timp de generații, triburile confuze povestesc evenimentele în legendele și textele lor care descriu nava ca „ mesagi ai zeilor ”, iar piloții săi ca îngeri.

Ei bine, se pare că în timpul celui de-al doilea război mondial, trupele americane au creat baze aeriene pe unele insule îndepărtate din Oceanul Pacific. Și nativii, care nu aveau experiență cu tehnologia, au văzut aterizarea „ păsări uriașe de metal ”, ceea ce i-a făcut să creadă că zeii lor au ales Pământul drept casă.

Văzând aceste mari avioane aterizează și decolează, popoarele primitive le-ar fi putut considera ceva „supranatural ” pentru tehnologia pe care o considerăm normală. Ceea ce le-a plăcut cel mai mult la acele avioane mari a fost mâncarea gratuită care a fost distribuită: soldații americani au livrat o mulțime de alimente ca ajutor populațiilor locale.

La sfârșitul războiului, bazele militare din Oceanul Pacific au fost închise și, în consecință, au încetat aprovizionarea cu mărfuri.

Pentru a atrage navele înapoi și a chema noi livrări de mărfuri, credincioșii în „ cultul mărfurilor ” au instituit ritualuri și practici religioase, cum ar fi reproducerea pistelor de aterizare brute, avioane, radiouri și imitarea comportamentului personalului militar observat la Ei au lucrat pe șantier. .

Așa s-au născut religiile autentice? Acest fenomen, cunoscut sub numele de „ cultul de marfă ”, s-a dezvoltat mai ales în unele zone îndepărtate din Noua Guinee și în alte societăți tribale din Melanesia și Micronezia, coincizând cu sosirea primelor nave ale exploratorilor europeni în secolul al XIX- lea .

Sectele sunt asemănătoare, au apărut chiar și în alte părți ale lumii. În ultimii șaizeci și cinci de ani, „ cultul încărcăturii ” sa diminuat până aproape a dispărut, dar pe insula Tanna din Vanuatu supraviețuiește „ cultul lui Jon Frum ”, unul dintre cele mai populare, care s-a născut înainte de război și apoi a devenit un „ cult al încărcăturii ”.

Este clar că analogia acestor culte „ corned beef ” se potrivește foarte plauzibil în scenariul descris de teoreticienii astronauților antici. Potrivit acestor cercetători, ceva similar s-ar putea să se fi întâmplat în trecutul umanității. Este posibil ca  vechii astronauți extratereștri să fi  vizitat Pământul cu mii de ani în urmă și să fi fost confundați cu zeii care dă naștere tuturor religiilor pe care le cunoaștem astăzi?

Pe 20 iulie 1969, astronauții Neil Armstrong și Buzz Aldrin au devenit primii bărbați care au pus piciorul pe Lună – așa spun cărțile – la fel cum fac extratereștrii când vizitează alte lumi. Înainte de acel eveniment; totul a fost science fiction, dar acum, tot ce îți poți imagina pare posibil, pentru că se spune că ceea ce era ficțiune acum 100 de ani este acum știință.

Dacă omul poate călători în spațiu și pe alte planete, de ce ființele de pe alte planete nu ar putea vizita planeta noastră?

În prezent, există un val de observări de OZN-uri și apare o nouă teorie conform căreia extratereștrii au vizitat Pământul în vremuri străvechi și au fost considerați zei. Dar dacă ar fi adevărat, nu ar trebui să existe vreo dovadă? Poate că există. Trebuie să ne deschidem ochii și imaginația: dovada, poate, este în cei din jurul nostru.

 

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook