Lovitură dată de UTA, atacantul Liviu Antal a fot repatriat de arădeni

Lovitură dată de UTA, atacantul Liviu Antal a fot repatriat de arădeni. După mijlocașul Modestas Vorobjovas, UTA mai transferă un fotbalist important de la campioana Lituaniei, Zalgiris Vilnius. Este vorba despre atacantul român, Liviu Antal, care are titluri importante în carieră. E campion național al României cu Oțelul Galați, în sezonul 2010-2011, când a câștigat și Supercupa României. Cu gruparea din  Vilnius și-a trecut în palmares încă trei trofee: Cupa Lituaniei (2019), titlul național și Supercupa Lituaniei (ambele în 2020).

Născut pe 2 iunie 1989 la Șimleul Silvaniei, Antal a făcut junioratul la LPS Bihorul Oradea, iar bornele carierei sale la seniori au fost Concordia Chiajna, FCM Tg. Mureș, Oțelul Galați, FC Vaslui, Genclerbirligi (Turcia), Beitar Ierusalim (Israel), Hapoel Tel Aviv (Israel), Pandurii Târgu Jiu și, bineînțeles, Zalgiris Vilnius (Lituania). În anul 2011 a fost convocat la echipa națională a României, pentru care a jucat în meciul cu Paraguay.

În Liga 1, rapidul fotbalist a reușit 41 de goluri în 177 meciuri, fiind golgheterul României în sezonul 2013-2014, pe când evolua la FC Vaslui. Are și 6 partide în grupele UEFA League cu Oțelul, în care a înscris două goluri și a reușit o pasă decisivă.

Antal: E foarte important că cei din conducerea UTA-ei și-au dorit foarte mult să lucreze cu mine

Cu toate că a avut și alte oferte interesate pe masă, Liviu Antal a ales să joace pentru „Bătrâna Doamnă” și s-o ajute să se salveze de la retrogradare. „Mă bucur că sunt aici la un club cu o istorie mare în fotbalul românesc. Cei din conducerea UTA-ei și-au dorit foarte mult să lucreze cu mine, iar acest lucru este foarte important pentru jucător. Sper ca împreună să ne îndeplinim obiectivele. Cu siguranță va fi un an greu, un sezon dificil, dar sper ca la sfârșitul său să ajungem acolo unde ne dorim cu toții”, a declarat experimentatul atacant.

Lovitură dată de UTA, atacantul Liviu Antal a fot repatriat de arădeni

După ce renunțase la Morar și Ioniță, Laszlo Balint mai avea mare nevoie de cel puțin un fotbalist cu profil ofensiv, iar Antal pare profilul potrivit. „Sosirea lui Liviu reprezintă clar un plus pentru noi și din punct de vedere sportiv, dar și din punct de vedere al mentalității pe care mi-o doresc în vestiar, al spiritului pe care mi-l doresc acolo.

Liviu Antal nu are nevoie de foarte multe cuvinte ca să îl facem cunoscut, toată lumea știe că are un istoric bogat în fotbalul românesc, are experiență. Și-a demonstrat valoarea pe la toate echipele pe la care a evoluat. și eu am convingerea că va aduce acel plus pe care îl căutăm în compartimentul ofensiv. Este un jucător polivalent care poate evolua cu succes pe mai multe posturi în compartimentul ofensiv.

În plus, este un băiat de vestiar, cum se spune, dar mai presus de asta este un jucător care cunoaște foarte bine profilul campionatului românesc și vine cu experiența necesară pentru gestionarea unor momente dificile. Sunt convins că vom mai trece prin momente dificile, dar este foarte important ca la final, când tragem linia, să fim mulțumiți cu munca noastră și obiectivul nostru să fie îndeplinit”, a punctat și antrenorul principal al arădenilor.

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook