Anunnaki și misterele lacului Titicaca: au fost sumerienii în contact cu America de Sud?

Anunnaki și misterele lacului Titicaca: au fost sumerienii în contact cu America de Sud?

Relicvele arheologice ale culturii Tiahuanaco găsite sub lac sugerează o întâlnire demult.

Civilizația Tiahuanaco este enigmatică: a fost numită „cea mai veche civilizație a istoriei” (mai veche decât Sumer). Atlantida a fost și ea comparată. Potrivit unei teorii, descoperirile arheologice ale pieselor de aur sub Lacul Titicaca din Peru și Bolivia indică prezența Anunnaki în această societate.

Sub apele lacului Titicaca s-au făcut descoperiri

În octombrie 2013, arheologii belgieni de la Proiectul Huiaimarka au investigat adâncurile lacului Titicaca într-o săpătură arheologică subacvatică, care ar fi putut dezvălui prezența Anunnaki în America de Sud.

Acolo au fost descoperite 2.000 de obiecte, inclusiv ceramică cu figuri feline și 31 de bucăți de aur laminat. Arheologul Christophe Delaere susține: „Am descoperit material formativ arheologic valoros din culturile Tiahuanaco și Inca, precum și artefacte din secolele al XIX-lea și al XX-lea. Adică avem o istorie de 2.000 până la 2.500 de ani. Acestea sunt primele pepite de aur pe care le-am descoperit. Există, de asemenea, o cârmă și o ancoră de la o barcă prehispanică.”

Pe baza simbolismului lor, arheologul Marcial Medina Huanca consideră că aceste obiecte aparțin poporului Tiahuanaco. Multe dintre obiecte, conform experților, erau ofrande aruncate în Lacul Titicaca de locuitorii Tiahuanaco. Este Tiahuanaco locul de naștere al metalurgiei Anunnaki?

Conform cercetărilor lui Zecharia Sitchin, Anunnaki a construit cea mai mare instalație metalurgică din lume în această regiune a poporului Tiahuanaco din Bolivia în jurul anului 4.000 î.Hr., Enki l-a luat pe tatăl său, regele Anu, să o evalueze în acel mileniu.

Sitchin și-a bazat teoria pe Arthur Posnanky, un arheolog austriac care a descoperit defecte în mai multe blocuri de piatră de la Tiahuanaco. Aproape fiecare clădire din Tiahuanaco a fost acoperită cu foi de aur în pregătirea pentru apariția Anunnaki. Cuie de aur au fost bătute în găurile blocurilor pentru a ține foile în loc.

Cu aceste dovezi, afirmația lui Zecharia Sitchin că Tiahuanaco a lucrat în metalurgia aurului sub comanda Anunnaki, cu aur importat dintr-o altă zonă, este susținută indirect.

În timpul erei de gheață, a fost înființată Tiahuanaco.

Soții Tiahuanacos și-au ridicat orașele în timpul ultimei epoci glaciare, care a durat între 15.000 î.Hr. și 15.000 î.Hr., potrivit lui Arthur Posnansky. Aceasta ar face din aceasta cea mai veche civilizație din lume.

Potrivit lui Posnansky, apele lacului Titicaca au atins limitele orașului Tiahuanaco în timpul erei de gheață. Sub lac au fost descoperite și o cârmă și o ancoră, potrivit arheologului Delaere… Dacă artefactele au fost recuperate dintr-un vas înainte de vremea colonială, este posibil ca Tiahuanaco să fi trăit de-a lungul erei glaciare, când Lacul Titicaca era conectat la Oceanul Pacific.

Există un link către Anunnaki.

Legătura Anunnaki ar putea fi că acești zei au ajuns cu bărci în Titicaca atunci când au fost conectați la ocean, când explorau Pământul nostru pentru a-și stabili activitățile miniere.

Multe construcții au fost descoperite sub suprafața Titicaca. Ramón Avellaneda și echipa sa de scufundări au găsit un drum asfaltat și șapte clădiri în 1966. Hugo Boero Rojo, un savant, a susținut că a dezgropat aceste structuri, precum și temple și scări, în 1980.

Grupul de Cercetare Științifică Akaka a descoperit o structură pre-incașă, un centru ceremonial, alei, terase de cultivare, statui și un idol de aur de două picioare în fundul lacului în 2004.

Posnanky a teoretizat că regiunea boliviană-peruană a fost supusă unei serii de cataclisme care au făcut ca apele să crească și apoi să cadă. Structurile pre-incaice scufundate ar fi fost construite pe uscat atunci când lacul era mai mic sau înainte de a fi construit.

Am observat, de asemenea, două lucruri: obiectul Fuente Magna și monumentul Pokotia, ambele ar putea fi dovada intrării zeilor sumerieni Anzi (sumerienii ar fi numit această regiune andină Peru și Bolivia „Țara Tinichei la Vest ”).

Ca urmare a tuturor acestor lucruri, sosirea Anunnaki în teritoriile din jurul Lacului Titicaca rămâne un mister. Există diverse dovezi, inclusiv plăci de aur cu o proveniență necunoscută sub ape, operațiuni miniere Anunnaki și scriere asemănătoare sumerienilor în Fântâna Magna.

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook