10 dintre cele mai nebune creaturi marine pe care le veți vedea vreodată

10 dintre cele mai nebune creaturi marine pe care le veți vedea vreodată.

Oceanele lumii sunt încărcate până la limita cu creaturi marine ciudate și înfricoșătoare despre care majoritatea oamenilor nu au auzit niciodată. Manualele dvs. de știință parcurg unele specii, cum ar fi diferite calmari sau balene – acestea sunt considerate un tarif destul de standard în ceea ce privește fiarele acvatice. Cu toate acestea, unele creaturi iau forme ciudate, ciudate, atunci când nu sunt supuse la nimic altceva decât întunericul celor mai adânci adânci ale oceanului pentru întreaga lor viață. Evoluția are un mod amuzant de a schimba corpul și mintea unei fiare. Iată zece creaturi marine din lume pe care nu le-ați văzut niciodată.

Ctenofori bentonici

Ctenoforele bentonice, sau „jeleurile pieptene”, sunt nevertebrate transparente care își folosesc cilii pentru a înota prin apă. Se târăsc pe podea cu gura în jos căutând ceva cu care să se ospăte.

Nudibranchii cu glugă

Nudibranchii cu glugă este cunoscut ca un „leu” al oceanului. Se aseamănă cel mai mult cu capcanele de muște Venus, dar sunt limacși de mare. Gurile lor se formează într-o plasă, cu tentacule dinți.

 

Casca meduze

Meduza Casca nu are tentaculele usturatoare normale ca alte meduze din lume. În schimb, folosesc tentacule rigide care sunt ținute în fața lor în timp ce înoată. Ei capturează pești mici cu aceștia, legănându-i în gură pentru a ospăta.

Xiloplax

Xyloplax, cunoscut și sub denumirea de „margarete de mare”, sunt stele de mare în formă de farfurioară, cu tepi cu pene care seamănă cu petale de flori care îi înconjoară corpul. Ele tind să fie găsite la câteva mii de picioare sub suprafață.

 

Pterotraheea

Pterotrahea seamănă foarte mult cu o bucată transparentă de cârnați, dar cu un trunchi pe cap. Sunt un „elefant de mare” sau un melc mic care folosește o coajă interioară minusculă.

Ramisyllis Multicaudata

Ramisyllis Multicaudata este un tip de vierme oceanic care are unul dintre cele mai ciudate corpuri din ocean. În general, au un număr nelimitat de corpuri care se zguduie unul de celălalt, asemănător cu rădăcinile păroase.

 

Delfin Barnacles

Delfinii Barnacles sunt crustacee care se hrănesc prin filtrare care se atașează de delfinii care se mișcă rapid, spre deosebire de alte tipuri de lipape, despre care se știe că se conectează cu balene și broaște țestoase – animale care se mișcă mai încet.

Meduzele pândite

Meduza peduncută seamănă mai mult cu coralul decât cu o meduză adevărată. Această fiară mică are formă de tulpină, flexibilă și folosește o gură puternică, asemănătoare unei ventuze, pentru a ataca prada.

 

Viermi de panglică

Ribbon Worms sunt destul de ciudați, sincer. Se găsesc în tot oceanul, plus în propria curte – dar într-o formă mai mică. Monștrii carnivori slăbănoși caută animalele moarte cu înțepătura lor veninoasă.

Viermi pom de Crăciun

Viermii Pomului de Crăciun sunt similari cu cei găsiți în filmul Avatar. Sunt viermi care se hrănesc prin filtrare asemănătoare extraterestre care trăiesc în interiorul tunelurilor tubulare excavate din coral sau rocă.

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook