Misterele din faimoasele picturi ale lui Leonardo da Vinci

O greșeală în pictura ˝Salvator Mundi˝

Dacă aruncăm o privire atentă la pictură, veți observa că sfera din mâna lui Isus este transparentă. Dar Leonardo, care a studiat legile opticii cu atenție, ar fi trebuit să știe că fundalul din spatele sferei de cristal nu poate apărea în acest fel. Fundalul ar trebui să fie extins și ar trebui să apară în afara focalizării.

 

Un fapt surprinzător despre ˝Ultima Cină˝

Ce au Isus și Iuda în această pictură? Legenda spune că aceeași persoană a pozat pentru ambele chipuri dar la intervale diferite de timp.

Conform legendei, da Vinci a găsit modelul pentru Isus în corul bisericii, unde acesta din urmă a servit ca un corist. Mai târziu, când tabloul a fost aproape terminat, nu a putut găsi pe nimeni pentru rolul lui Iuda și atunci a venit la un om beat care stătea într-un șanț. Când da Vinci a terminat pictura cu imaginea lui Iuda, modelul a mărturisit că el a  pozat pentru chipul lui Isus în urmă cu 3 ani.

Un alt fapt surprinzător despre ˝Ultima Cină˝

Un alt detaliu interesant tot în această pictură este solnița răsturnată sub mâna lui Iuda. este posibil ca artidtul să fi gândit că răsturnarea sării pe masă aduce un necaz și acest lucru s-a întâmplat exact în momentul în care Isus le-a spus că cineva dintre ei îl va trăda.

O revelație privind  ˝Portretul Isabellei d’Este˝

 

 

Diferitele versiuni ale  ˝Doamna cu o hermină˝

˝Doamna cu hermină˝ a trecut prin nouă tehnici de scanare și a surprins oamenii de știință cu faptul că nu a fost întotdeauna o hermina pe tabloul descris. Cel puțin 2 versiuni ale portretului au fost pictate pe aceeași pânză înainte de a lua forma ce o știm acum. Prima versiune a fost fără hermină, iar a doua este descrisă cu un animal complet diferit .

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook