Ce ziceți de o rețetă de dovleac la cuptor?

Spre deosebire de unele dintre cele mai savuroase fructe de iarnă, dovleacul are o aromă aparte. Are un gust destul de blând fără amestecul de mirodenii care fac „condimentul dovleac” totul atât de popular în fiecare toamnă.

Un strat de unt cu pastă de chili-usturoi adauga o multime de oomph la pene de dovleac prăjit . Evident, această rețetă se dublează (sau triplează), dacă sunteți atât de înclinată, asigurați-vă că ați păstrat dovleacul într-un singur strat pe măsură ce se coacă.

Ce ai nevoie

  • 1 dovleac plăcintar de zahăr 
  • 4 linguri de unt
  • o lingura de pastă de usturoi
  • o linguriță mică de sare de mare
  • Opțional: 3 – 4 bucăți mici de usturoi, decojite și frunze de cimbru

Cum se face

  1. Preîncălziți cuptor la 190 C și pregătiți dovleacul în felul următor: înjumătați dovleacul de sus în jos, scoateți semințeleși tăiați fiecare jumătate în sferturi, deci veți avea 8 pene. Utilizați o furculiță pentru a face găuri în fiecare pană, pentru a lăsa untul să se scurgă în dovleac.
  2. Într-un castron mic, combinați untul, pasta de usturoi și sarea. Gustați, dacă doriți, și adăugați mai multe condiment cum ar fi ghimbir și suc de lămâie și sare, după gust. Ungeți bine fiecare pană de dovleac cu acest amestec de unt condimentat.
  3. Așezați penele de dovleac într-o tavă de friptură și acoperiți cu folie și le coaceți timp de 15 minute.
  4. Desfaceți folia și răsuciți penele pe câte o parte. Lăsați iar 15 minute, și faceți ala pe toate părțile și le coaceți până când penele de dovleac sunt fragede și rumenite și pe margini. La final puneți bucățele de usturoi șli frunzele de cimbru.

Poftă bună!

 

 

 

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook