Regulile hocheiului subacvatic (Octopus)

Regulile hocheiului subacvatic (Octopus). Hocheiul subacvatic a fost inventat în anii 1950 de marina britanică pentru a-și menține scafandrii în formă și pentru a-și îmbunătăți eficiența sub apă. Apoi a devenit popularizat în Australia înainte de a se extinde în întreaga lume. Sportul împletește discipline de la hochei pe gheață, la înot, creând o luptă competitivă și destul de fizică.

Obiectul jocului

Scopul hocheiului subacvatic este de a lovi cu succes pucul în poarta adversarului tău. Echipa care înscrie cele mai multe goluri în timpul alocat este atunci câștigătoare. Evident, jocul se joacă în totalitate sub apă și jucătorii trebuie să rămână sub apă până când este marcat un gol. Numai atunci când o pauză în joc pentru un gol sau un fault este semnalată de către arbitru, jucătorii pot reapărea.

Jucători și echipamente

Fiecare echipă este formată din 10 jucători. Vor fi vreodată doar 6 jucători scufundați în apă la un moment dat, cei 4 jucători care acţionează ca înlocuitori de rulare – similar cu hocheiul pe gheață. Jucătorii rămân apoi pe podeaua piscinei unde va fi situat pucul. Jucătorilor li se permite să treacă pucul de-a lungul podelei colegilor de echipă folosind un băț care este atașat de mănușa lor de aproximativ un picior în lungime.

Pe deasupra bățului, jucătorii au voie să poarte mască, snorkel, protecție pentru urechi, aripioare, costum de baie și mănuși. În timp ce sportul este în esență un sport fără contact, jocul poate deveni destul de dur și poate deveni fizic în același mod în care baschetul. Jucătorilor le ia mulți ani pentru a-și perfecționa abilitățile în hochei subacvatic, cu nimic mai mult decât capacitatea de a-și ține respirația pentru perioade lungi de timp.

Piscina are de obicei aproximativ 25 m lungime, 12 m lățime și 2 m adâncime. Corzile sau greutățile de plumb pot fi folosite ca obiectiv.

Punctajul

Un gol este marcat atunci când o echipă reușește să lovească pucul în poarta adversarului folosind bastonul. Niciun alt instrument sau parte a corpului nu poate fi folosită în joc și orice goluri considerate a ieși din corpul unui jucător va avea ca rezultat un fault în favoarea adversarilor.

Cine câștigă jocul

Jocul este câștigat atunci când timpul alocat a expirat și echipa cu cele mai multe goluri este câștigătoare. Dacă jocul este egal după timpul alocat, se joacă încă 15 minute până când este găsit un câștigător.

Regulile hocheiului subacvatic

  • Echipele sunt formate din 10 jucători cu 6 jucători în bazin tot timpul. Restul de 4 acționează ca înlocuitori.
  • Jocurile au două reprize de 15 minute, cu o perioadă de odihnă de 5 minute între reprize.
  • În general, jucătorii acoperă zone în loc să aibă poziții, dar formațiunile intră în joc.
  • Echipele pot fi, de asemenea, împărțite în atac și apărare. Variații ale jucătorilor de mijloc au fost, de asemenea, observate anterior.
  • Jucătorii pot înscrie doar folosind stick-ul din mâini și nu pot folosi nici o parte a corpului pentru a ajuta la mișcarea pucului. Jucătorilor le este interzis să intre în contact cu jucătorii decât dacă aceștia sunt în posesia pucului.

 

 

 

 

 

foto: wiki

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook