Era Akhenaton un faraon extraterestru al Egiptului Antic?

Era Akhenaton un faraon extraterestru al Egiptului Antic?

Akhenaton a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai enigmatici și misterioși faraoni care au domnit asupra pământurilor Egiptului antic. A fost unul dintre cei mai controversați și influenți faraoni ai Egiptului și este considerat unul dintre cei mai revoluționari inovatori religioși din lume.

El a domnit asupra pământului faraonilor în dinastia a XVIII-a și a fost tatăl lui Tutankhamon și soțul reginei Nefertiti. Interesant este că el a fost cunoscut înainte de al cincilea an de domnie ca Amenhotep al IV-lea, conducând Egiptul timp de 17 ani.

Akhenaton este remarcat în special pentru abandonarea politeismului tradițional egiptean și pentru introducerea cultului centrat pe Aton. Aton, sau denumit în mod obișnuit Discul Soarelui, este menționat, în textele antice, ca o zeitate în Povestea lui Sinuhe din dinastia a XII-a, în care regele decedat este descris ca ridicându-se ca zeu în ceruri și unindu-se cu discul solar, corpul divin fuzionandu-se cu creatorul său.

Origine extraterestră

Prin analogie, termenul de argint Aton a fost folosit uneori pentru a se referi la lună. Atonul solar a fost venerat pe scară largă ca un zeu în timpul domniei lui Amenhotep al III-lea, când a fost înfățișat ca un om cu cap de șoim la fel ca Ra. Akhenaton a susținut: Există un singur Dumnezeu, tatăl meu. Mă pot apropia de el ziua, noaptea. Aceasta a fost o declarație foarte, foarte ciudată pentru acea vreme. Akhenaton ar fi putut fi primul monoteist din istorie, un precursor al lui Avraam, Isaac, Iacov și Mahomed ca profeți care s-au închinat unui singur Dumnezeu.

Potrivit mitologiei egiptene, el a descins din zeii care au ajuns pe Pământ pe vremea lui Zep Tepi, iar până astăzi oamenii încă mai cred că acest faraon a venit din Stele. Unii cercetători consideră acum Zep Tepi ca un fapt istoric. Conform Textelor Piramidelor, o perioadă a apărut din haosul primordial și modul în care zeii au condus Pământul. Această perioadă se numește Zep Tepi. Potrivit mai multor cercetători, Armando Mei, Zep Tepi este o perioadă istorică care poate fi urmărită până la o anumită dată, 36.420 î.Hr.

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook