Kap Dwa: Mumia misterioasă a unui gigant cu două capete

Kap Dwa: Mumia misterioasă a unui gigant cu două capete.Povestea lui Kap Dwa, care înseamnă literal „două capete”, apare în înregistrările britanice la începutul secolului al XX-lea, precum și în diferite documente de călătorie între secolele al XVII-lea și al XIX-lea.

Legenda spune că Kap Dwa era un gigant patagonic cu două capete, cu o înălțime de 12 picioare sau 3,66 metri, care a trăit cândva în junglele din Argentina, America de Sud.

Istoria din spatele lui Kap Dwa

Mumia lui Kap Dwa, Baltimore, Maryland, în Bob Side Show The Antique Man Ltd, deținută de Robert Gerber și soția sa.

Legenda creaturii începe în 1673, când uriașul de peste 12 picioare cu două capete, a fost capturat de marinarii spanioli și pus captiv pe nava lor. Spaniolii l-au lovit de catargul principal, dar el s-a eliberat (fiind un uriaș) și în timpul bătăliei care a urmat a suferit o rănire fatală. I-au străpuns inima cu o suliță până la moarte. Dar înainte de asta, gigantul și-a adus deja viața a patru soldați spanioli.

Apoi, ceea ce s-a întâmplat cu Kap Dwa nu este tocmai clar, dar se spunea că trupul său mumificat în mod natural va aduce pentru a fi expus în diferite locuri și spectacole secundare. În 1900, mumia lui Kap Dwa a intrat în circuitul Edwardian Horror și, de-a lungul anilor, a fost trecută de la showman la showman, ajungând în cele din urmă la Weston’s Birnbeck Pier în 1914.

După ce a petrecut următorii 45 de ani expus în North Somerset, Anglia, bătrânul Kap Dwa a fost achiziționat de un „ domn ” Thomas Howard în 1959 și, după alte câteva transferuri, a ajuns în cele din urmă în Baltimore, MD, din toate locurile. Acum se odihnește în colecția bizară de ciudatenii care este Bob’s Side Show la The Antique Man Ltd din Baltimore, deținută de Robert Gerber și soția sa. Se crede că rămășițele mumificate ale lui Kap-Dwa sunt o farsă fabricată, deși este încă un mister.

Patagonii

Kap Dwa: Mumia misterioasă a unui gigant cu două capete
Patagonii înfățișați în portrete

Patagonii sau giganții patagonici erau o rasă de oameni giganți despre care se zvonește că trăiesc în Patagonia și descrise în primele relatări europene. S-a spus că au depășit cel puțin dublul înălțimii normale umane, unele conturi dând înălțimi de 12 până la 15 picioare (3,7 până la 4,6 m) sau mai mult. Poveștile acestor oameni ar avea stăpânire asupra conceptelor europene despre regiune timp de aproximativ 250 de ani.

Prima mențiune despre acești oameni a venit din călătoria unui marinar portughez Ferdinand Magellan și a echipajului său, care susțineau că i-au văzut în timp ce explorau coasta Americii de Sud în drum spre Insulele Moluku în circumnavigarea lumii în anii 1520. Antonio Pigafetta, unul dintre puținii supraviețuitori ai expediției și cronicarul expediției lui Magellan, a scris în relatarea sa despre întâlnirea lor cu nativii de două ori mai mari decât o persoană normală:

„Într-o zi am văzut deodată un bărbat gol de statură uriașă pe malul portului, dansând, cântând și aruncând praf pe cap. Căpitanul general [adică, Magellan] a trimis pe unul dintre oamenii noștri la uriaș pentru ca el să facă aceleași acțiuni în semn de pace. După ce a făcut asta, omul l-a condus pe uriaș pe o insuliță în care îl aștepta căpitanul general. Când uriașul era la căpitanul general și prezența noastră, s-a mirat foarte mult și a făcut semne cu un deget ridicat în sus, crezând că venisem din cer. Era atât de înalt încât am ajuns doar până la talie și era bine proporționat…”

Mai târziu, Sebalt de Weert, un căpitan olandez asociat cu explorarea coastelor Americii de Sud și a Insulelor Falkland de la sud de Argentina, în 1600, și echipajul său au susținut că au văzut membri ai unei „ rase de giganți ” în timp ce erau acolo. De Weert a descris un incident anume când era cu oamenii săi în bărci care vâsleau către o insulă din strâmtoarea Magellan. Olandezii au susținut că au văzut șapte bărci cu aspect ciudat apropiindu-se și erau pline de giganți goi. Se presupune că acești giganți aveau părul lung și pielea maro-roșcată și erau agresivi față de echipaj.

Este Kap Dwa real?

Kap Dwa: Mumia misterioasă a unui gigant cu două capete
Mumia lui Kap Dwa

Kap Dwa are atât susținători, cât și detractori: există taxidermii și sunt oameni care cred asta unui corp adevărat. Pe partea „ adevărată ”, mai multe surse raportează nicio dovadă evidentă de taxidermie. O sursă susține că studenții de la Universitatea Johns Hopkins au făcut un RMN pe corpul lui Kap Dwa.

Potrivit unui articol din Fortean Times, Frank Adey își amintește că l-a văzut în Blackpool în jurul anului 1960. „Nu existau semne de suturi sau alte „articulații”, chiar dacă corpul era în mare parte dezbrăcat. În anii 1930, doi medici și un radiolog l-au inspectat în Weston și nu au găsit nicio dovadă perceptivă că ar fi un fals.”

Cu toate acestea, poveștile conflictuale de origine și statutul lui Kap Dwa ca atracție secundară, desigur, îi dăunează imediat credibilitatea în unele puncte. Credem că, dacă a fost într-adevăr mumia unui gigant, atunci ar trebui să fie expusă într-un muzeu reputat și ar trebui să fie analizată mai bine de oamenii de știință de astăzi. Se pare că analiza ADN-ului lui Kap Daw nu a fost încă efectuată. Deci, atâta timp cât aceste teste nu se fac, mumia lui Kap Dwa rămâne complet un mister nerezolvat.

 

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook