Ați auzit vreodată de Lacul Poyang? Este Triunghiul Bermudelor din China

Ați auzit vreodată de Lacul Poyang? Este Triunghiul Bermudelor din China.

Peste 200 de nave s-au scufundat în apele misterioase ale lacului Poyang, uneori cunoscut sub numele de Triunghiul Bermudelor din China, de la începutul anilor 1960 până la sfârșitul anilor 1980. Potrivit nspirement.com, episoadele au dus la dispariția mai multor nave și a peste 1.600 de indivizi, precum și la boli mintale a peste 30 de supraviețuitori.

Lacul Poyang, cel mai mare lac cu apă dulce din China, se găsește în provincia Jiangxi, în sud-estul țării. Mărimea reală a lacului variază foarte mult. „Este 1.385 mile pătrate (3.585 km pătrați) la maxim vara”, conform Encyclopaedia Britannica, „deși măsurarea precisă este imposibilă, deoarece diferența dintre nivelul inundațiilor și nivelul scăzut al apei este uneori de până la 8 metri).˝

Nu era nici o epavă pe albia lacului

În ultimii ani, Institutul de Geografie și Limnologie Nanjing (studiul apelor interioare) s-a concentrat pe explorarea și cercetarea lacului Poyang.

În ciuda faptului că se știe că nenumărate nave au dispărut, Jiahu Jiang, cercetător la instituție, consideră că este de neînțeles că nicio epavă sau rămășițe de victimă nu au fost descoperite vreodată sub valuri de-a lungul multiplelor excursii pe care le-au efectuat.

Drept urmare, datele duc la concluzia năucitoare că de fiecare dată când o navă dispare, toți cei aflați la bord dispar odată cu ea, fără a lăsa nimic în urmă.

Au fost afectați și invadatorii din Japonia

Armata japoneză care a invadat China în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit lui Jiang, a avut și ea o greșeală pe lac. O navă de marfă japoneză cu o greutate de peste 2.000 de tone s-a înecat pe lacul Poyang pe 16 aprilie 1945. Nava, care era operată de armata japoneză, era plină cu artefacte și antichități furate de la cetățenii chinezi.

Nava s-a scufundat în lac și nimeni nu a supraviețuit dezastrului. Armata japoneză a ordonat soldaților săi navali staționați în apropiere să salveze nava după ce au aflat despre dispariția acesteia. Doar unul dintre scafandri a putut să se întoarcă pe plajă, dar nu a putut comunica.

Supraviețuitorul părea să sufere de dureri chinuitoare. A fost înnebunit din cauze inexplicabile. Guvernul naționalist chinez a încercat să salveze încă o dată nava spre încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Au apelat la serviciile lui Edward Boer, un renumit scafandru american și expert în salvare, de data aceasta. Boer a condus un echipaj de scufundări și și-a început misiunea de salvare în mare în vara anului 1946, dar nimic nu a fost descoperit după o căutare de luni de zile. Mai mulți scafandri au dispărut în mod neașteptat în timpul vânătorii.

Ați auzit vreodată de Lacul Poyang? Este Triunghiul Bermudelor din China

„Ar fi fost mult mai ușor de stabilit motivul dacă cineva ar fi supraviețuit unui accident în acele ape”, a adăugat Jiang.

Poziția geografică a lacului Poyang se adaugă la misterul din jurul regiunii. Este situat la aproximativ 30 de grade latitudine nordică.

Drept urmare, mulți oameni asociază enigma acestor mări cu alte ghicitori nerezolvate centrate la aproximativ 30 de grade latitudine nordică, cum ar fi Triunghiul Bermudelor din Oceanul Atlantic și piramidele Egiptului.

Efectul unor organisme acvatice uriașe, conform unei ipoteze științifice, este de vină pentru cazurile de scufundare.

Delfinii de apă dulce din râul Yangtze și lacul Poyang, de exemplu, ar fi răsturnat unele dintre nave, dar acest argument este greșit, deoarece delfinii sunt incapabili să distrugă nave care cântăresc zeci de mii de tone.

 

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook