Piatra Lanzhou: Dovada vieții avansate pe alte planete?

Piatra Lanzhou: Dovada vieții avansate pe alte planete?

Cu câțiva ani în urmă, în iunie 2002, un obiect cu adevărat fantastic ieșise la lumină sub forma unei pietre neobișnuite, încorporată cu o bară de metal filetată în interior. Un colecționar chinez din Lanzhou pe nume domnul Zhilin Wang a descoperit acest obiect enigmatic în apropierea regiunii Munților Marling, la granițele provinciilor Gansu și Xijiang, China.

Piatra Lanzhou a atras atenția enormă din partea multor experți și colecționari și este suspectată că provine din spațiul cosmic.

Aspectul descriptiv al Pietrei Lanzhou

Piatra misterioasă are formă de pară (măsurând aproximativ 8cm × 6cm × 6cm), extrem de tare și cântărește 466 de grame. În mod incredibil, roca este de tip necunoscut, ceea ce sugerează că ar putea fi un meteorit.

Cu toate acestea, nu numai datorită compoziției sale necunoscute obiectul a atras o atenție enormă din partea multor geologi și colecționari din întreaga lume, ci și din cauza artefactului uimitor pe care îl conținea în el – o bară de metal cu filet.

Mai mult, lățimea filetului șurubului rămâne constantă de la capătul gros până la capătul subțire, în loc să varieze din cauza creșterii organismelor.

Peste zece geologi și fizicieni la nivel mondial de la Biroul Național de Resurse Terestre din Provincia Gansu, Biroul de Studii de Metale Colorate din Provincia Gansu, Institutul de Geologie și Cercetare Minerale al Academiei Chinei, Filiala Lanzhou și Școala de Resurse și Mediu a Colegiului Lanzhou s-au adunat pentru a studia originea acestei pietre misterioase.

După o discuție despre posibilitatea ei de a fi artificială și despre posibilele motive pentru formarea ei, oamenii de știință au etichetat în unanimitate piatra drept unul dintre cele mai valoroase obiecte din China și din lume pentru colecție, cercetare și studii arheologice.

Ipotezele incredibile prezentate în conferința de cercetare și studiu științific

În timpul discuției, oamenii de știință au propus multe ipoteze incredibile despre formarea acestei pietre. Una dintre ipoteze spune că această piatră ar putea fi o relicvă dintr-o civilizație preistorică, deoarece se crede că o civilizație echivalentă cu a noastră a existat pe pământ înainte de cea actuală.

Ipoteza siluriană a existenței civilizațiilor preistorice

Ipoteza siluriană este o lucrare care provoacă gândirea care evaluează capacitatea științei moderne de a detecta dovezi ale unei civilizații avansate înainte, poate cu câteva milioane sau câteva sute de milioane de ani în urmă. Într-o lucrare numită Silurian Conjecture, publicată în Cambridge University Journal of Astrobiology, Adam Frank, astrofizician la Universitatea din Rochester, și Gavin Schmidt, director al Institutului Goddard pentru Studii Spațiale NASA, au propus o civilizație avansată înainte ca oamenii să apară și să gândească „ este posibil să se detecteze o civilizație industrială în înregistrarea geologică?” Termenul „Ipoteza siluriană” a fost inspirat de un episod din anii 1970 din Doctor Who, care prezintă o rasă reptilienă inteligentă.

O altă teorie este că ar putea fi un meteorit pietros. Ar fi putut aduce informații despre o civilizație extraterestră, deoarece bara de metal cu filet este strâns închisă în materialul litic negru. Nici intrarea barei în piatră și nici vârful barei expuse nu par a fi artificiale.

La sfârșitul conferinței, toți oamenii de știință au fost de acord că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a aborda întrebări precum modul în care a fost formată piatra și dacă „bara de metal” este cu adevărat metală sau nu.

Ce spun scepticii despre Piatra Lanzhou?

În timp ce mulți oameni de știință au fost derutați de compoziția necunoscută și formarea structurală a Pietrei Lanzhou, mulți au rămas sceptici cu privire la acest obiect cu aspect ciudat. Potrivit acestora, piatra nu mai arată ca o minge de gudron solidificată cu un șurub în ea. Sursa creării sale poate fi găsită din epoca războaielor mondiale. Prin urmare, nu este nevoie să supuneți această „stâncă” unui control științific real.

Locația actuală a Pietrei Lanzhou

Locația actuală a pietrei este necunoscută, iar rezultatele analizelor nu au fost făcute publice. Dar există câteva ipoteze interesante de făcut. În primul rând, tija metalică a fost fabricată și a necesitat un anumit nivel tehnologic pentru a fi fabricată. Materialul negru neidentificat ar fi putut fi orice, dar perspectiva de a fi produs pare destul de probabilă.

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook