Piatra Hypatia: O pietricică extraterestră misterioasă găsită în deșertul Sahara

Piatra Hypatia: O pietricică extraterestră misterioasă găsită în deșertul Sahara.

În 1996, geologul egiptean Aly Barakat a descoperit o piatră minusculă, cu aspect ciudat, în Sahara de Est. Era cu greu mai mult decât o pietricică, cu o lățime de doar 3,5 centimetri și o smidge de peste 30 de grame în greutate. Piatra este cunoscută pe scară largă ca „Piatra Hypatia” după o femeie matematiciană și filozofă din secolul al IV-lea, care a derutat oamenii de știință prin unele dintre caracteristicile sale misterioase.

De la descoperirea Pietrei Hypatia în 1996, oamenii de știință au încercat să descopere de unde exact provine pietricela misterioasă.

Deși s-a descoperit pentru prima dată că Piatra Hypatia este de origine extraterestră, care a venit pe Pământ prin meteorit, analize suplimentare au arătat că nu se încadrează în nicio categorie cunoscută de meteorit.

Un studiu publicat în Geochimica et Cosmochimica Acta pe 28 decembrie 2017 sugerează că cel puțin unii micro-compuși din rocă s-ar fi putut forma înainte de existența Soarelui nostru sau a oricăreia dintre planetele din sistemul solar, deoarece acele particule nu se potrivesc cu nimic din noi. am găsit vreodată în sistemul nostru solar.

În special, compoziția chimică a Pietrei Hypatia nu seamănă cu nimic pe care oamenii de știință au descoperit pe Pământ sau în cometele sau meteoriții pe care i-au studiat.

Potrivit cercetării, roca a fost probabil creată în nebuloasa solară timpurie, un nor gigant de praf interstelar omogen din care s-au format Soarele și planetele sale. În timp ce unele dintre materialele de bază din pietricele se găsesc pe Pământ – carbon, aluminiu, fier, siliciu – ele există în proporții extrem de diferite față de materialele pe care le-am văzut înainte. Cercetătorii au mai găsit diamante microscopice în rocă, despre care cred că au fost create de șocul impactului cu atmosfera sau scoarța Pământului.

Când s-a descoperit pentru prima dată că piatra Hypatia este o piatră extraterestră, a fost o veste senzațională pentru cercetătorii și entuziaștii din întreaga lume. Totuși, acum diverse studii și rezultate noi au scos întrebări și mai mari despre originile sale reale.

În plus, studiile sugerează că nebuloasa solară timpurie poate să nu fi fost atât de omogenă pe cât credeam anterior, deoarece unele dintre caracteristicile sale chimice indică faptul că nebuloasa solară nu era același tip de praf peste tot – ceea ce începe să tragă de imaginea general acceptată a formațiunii. a sistemului nostru solar.

Pe de altă parte, teoreticienii astronauților antici cred că Piatra Hypatia reprezintă cunoștințele avansate ale strămoșilor noștri antici, pe care, potrivit lor, le-au dobândit de la unele tipuri de ființe extraterestre avansate.

Oricare ar fi fost, cercetătorii încearcă cu nerăbdare să cerceteze mai departe originile stâncii. Sperăm că vor rezolva puzzle-urile pe care Hypatia Stone le-a prezentat.

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook