Oraș pierdut de 9.500 de ani găsit sub apă în largul Indiei

Oraș pierdut de 9.500 de ani găsit sub apă în largul Indiei.

India a fost în centrul unei descoperiri potențial uriașe, când scafandrii au descoperit accidental ceea ce era considerat o „așezare pierdută” semnificativă și i-au înclinat să rescrie istoria antică a regiunii.

Rămășițele au fost găsite de arheologii marini în Golful Cambay, în largul coastei de vest a Indiei.

Hey a descoperit structuri geometrice masive folosind tehnologia de scanare cu sonar, care trimite un fascicul de unde sonore pe fundul mării.

Regiunea vastă, care măsura cinci mile lungime și două mile lățime, se credea că precede cele mai vechi rămășițe cunoscute din subcontinent cu mai mult de 5.000 de ani, dar a fost subiectul unor dispute.

Descoperirea lor accidentală a fost dezvăluită în timpul documentarului „Underworld – Flooded Kingdoms of the Ice Age” al lui Graham Hancock.

Pseudoarheologul a susținut: „Sfârșitul marii epoci de gheață a modelat lumea în care trăim astăzi. O masă de apă s-a turnat în apă în timp ce calotele glaciare s-au topit și nivelul mării a crescut cu 400 de picioare.

Inundațiile au înghițit cele mai bune țări de coastă de pe Pământ și toate urmele oamenilor care trăiau pe ele au dispărut sub mări. Ar putea această inundație în masă să fi fost inspirația pentru sute de mituri despre inundații din întreaga lume?”

Domnul Hancock, a cărui lucrare nu a fost niciodată publicată într-un jurnal academic, a continuat să detalieze de ce credea că descoperirea din India ar putea fi legată de epoca glaciară.

El a spus: „În India, noi dovezi de pe fundul mării arată substanța mitului. Acesta este Golful Cambay din nord-vestul Indiei – la sfârșitul anului 2001, oamenii de știință care efectuează studii de poluare au făcut o descoperire accidentală uimitoare. La 25 de mile de țărm, la o adâncime de 120 de picioare, au găsit urme ale unui oraș antic care acoperă o mare suprafață a fundului mării. Descoperirea a amenințat să răstoarne tot ceea ce arheologii credeau despre originile civilizației.”

Domnul Hancock a continuat să detalieze ceea ce credea că au scos din ocean. El a continuat: „Au găsit un oraș de dimensiunea Manhattanului, cu ziduri și piețe masive.

„Și obiectele artificiale din orașele scufundate au dat date de carbon de până la 9.500 de ani – adică cu 5.000 de ani mai vechi decât orice oraș descoperit de arheologi de oriunde. Înseamnă că avem de-a face cu o civilizație pierdută la sfârșitul erei de gheață, poate chiar una dintre acelea despre care vorbesc miturile inundațiilor, care a înflorit înainte de începerea istoriei.”

Resturile recuperate de pe amplasament – ​​inclusiv materiale de construcție, ceramică, secțiuni de pereți, margele, sculpturi și oase umane au fost datate cu carbon – dar nu fără controverse.

O plângere majoră este că artefactele de pe sit au fost recuperate prin dragare în loc să fie recuperate în timpul unei săpături arheologice controlate. Unii experți susțin că aceste artefacte nu pot fi legate definitiv de un sit, mai ales că golful este conectat la multe râuri.

Din această cauză, câțiva arheologi proeminenți au respins o bucată de lemn care a fost recuperată și datată în anul 7500 î.Hr. ca având vreo semnificație în datarea sitului în special.

Președintele Grupului Paleoclimat și fondatorul instalațiilor de testare Carbon-14 din India, dr. DP Agrawal, a explicat într-un articol din Frontline Magazine că piesa a fost datată de două ori, la laboratoare separate.

Institutul Național de Cercetare Geofizică (NGRI) a returnat o dată de 7190 î.Hr., iar Institutul de Paleobotanică Birbal Sahni (BSIP) a produs o dată de 7545-7490 î.Hr. Dr. Agrawal a contestat că descoperirea unei bucăți străvechi de lemn implică descoperirea unei civilizații străvechi.

El a susținut că piesa de lemn este o descoperire comună, având în vedere că în urmă cu 20.000 de ani, Marea Arabiei era cu 100 de metri mai jos decât nivelul actual și că creșterea treptată a nivelului mării a scufundat păduri întregi. În schimb, cei mai mulți sunt de acord că scafandrii au găsit un depozit mare de resturi arheologice răspândite în zonă.

Surse: ancient-archeology.com

profan

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook