O mașină avansată de origine necunoscută menționată în text din 440 î.Hr. ar fi putut ajuta la construirea piramidelor

O mașină avansată de origine necunoscută menționată în text din 440 î.Hr. ar fi putut ajuta la construirea piramidelor

În 440 î.Hr., Herodot a compus cea mai excelentă lucrare a sa, „Istoriile”, o înregistrare a tradițiilor antice, politicii, geografiei și diferitelor culturi cunoscute în Asia de Vest, Africa de Nord și Grecia.

Printre savanți, opera sa este considerată una dintre cele mai importante surse ale istoriei din lumea occidentală. În plus, munca lui Herodot a stabilit genul și studiul documentelor în Occident.

„Rezultatele investigației efectuate de Herodot din Halicarnas sunt prezentate aici. Obiectivul este de a preveni ștergerea în timp a urmelor evenimentelor umane și de a păstra faima cuceririlor importante și notabile produse atât de greci, cât și de negreci; Problemele abordate sunt, în special, cauza ostilităților dintre greci și non-greci…”.

Herodot a scris „Istoriile” împărțind conținutul în nouă cărți care apar în edițiile moderne ale operei sale: Cartea I (Clio), Cartea a II-a (Euterpe), Cartea a III-a (Thalia), Cartea a IV-a (Melpomene), Cartea a V-a (Terpsichore). ), Cartea VI (Erato), Cartea a VII-a (Polymnia), Cartea a VIII-a (Urania) și Cartea a IX-a (Calliope).

Istoria Piramidelor Egiptului Antic În timpul celei de-a treia dinastii a Egiptului Antic, în special în timpul domniei faraonului Djoser, Egiptul Antic a asistat la nașterea unui nou tip de monument. Au văzut introducerea bruscă a unui fel de clădire din pietre, ridicându-se spre cer ca o scară. Se crede că piramida în trepte și incinta sa supermasivă au fost construite în timpul domniei de 19 ani a lui Djoser, în jurul anilor 2630-2611 î.Hr.

Piesa centrală a complexului din Saqqara a fost o piramidă în trepte care se ridica la aproximativ 60 de metri. Egiptologii susțin că prima piramidă egipteană antică a fost construită în etape, progresând de la forma sa inițială de mastaba pătrată până la ultima piramidă în șase trepte.

În cele din urmă, nașterea piramidei trepte i-a văzut pe vechii faraoni egipteni să continue să dezvolte forma, designul și complexitatea monumentului. Sub domnia faraonului Sneferu, piramida a fost reproiectată în Egipt.

Sneferu a construit trei piramide care au schimbat efectiv modul în care au fost proiectate și construite. Potrivit unor savanți, Piramida Roșie din Sneferu, ridicată în necropola regală din Dahshur, ar fi pus bazele construirii Marii Piramide de la Giza.

În mod misterios, toate aceste structuri revoluționare par absente din înregistrările scrise ale Egiptului antic. Niciun text egiptean antic nu menționează construcția unei piramide în Egiptul antic – acest lucru este, fără îndoială, foarte neobișnuit.

Niciun text, desen sau hieroglife antice nu menționează construcția primei piramide și nici nu există înregistrări scrise care să explice cum a fost construită Marea Piramidă din Giza. Această absență a istoriei este unul dintre cele mai mari mistere legate de piramidele egiptene antice.

Posibil, odată cu urcarea lui Khufu pe tronul Egiptului antic, țara a început cel mai îndrăzneț proces de construcție din istorie; Marea Piramida din Giza.

Academicienii susțin în general că Khufu a fost responsabil pentru punerea în funcțiune a Marii Piramide și că structura a fost planificată și proiectată de arhitectul regal Hemiunu. Teoretic, se crede că piramida a fost construită aproximativ 20 de ani. Aceasta este o presupunere teoretică, deoarece nu există surse scrise care să demonstreze acest lucru ca fapt. La fel ca aproape tot ce are legătură cu Egiptul Antic, totul este despre mari mistere.

Cu un volum total de 2.583.283 metri cubi (91.227.778 picioare cubi), Marea Piramidă este a treia piramidă ca mărime din punct de vedere al volumului.

Deși nu este cea mai mare, este fără îndoială cea mai înaltă, cu înălțimea sa contemporană de 138,8 metri, lipsită de vârf. Se crede că dimensiunea inițială a marii piramide este de 146,7 metri (481 de picioare) sau 280 de coți regali egipteni.

În ceea ce privește acuratețea, Marea Piramidă este o structură de neînțeles. Motivul din spatele acestei acuratețe fenomenale rămâne o enigmă pentru savanți!!

Constructorii de piramide (oricine ar fi ei) au construit una dintre cele mai mari, cele mai precis aliniate și mai sofisticate piramide de pe suprafața planetei și nimeni nu a văzut nevoia să documenteze extraordinara realizare arhitecturală. Nu este ciudat?

La aproximativ două mii de ani de la construirea piramidei, vedem apariția primei surse literare care menționează unul dintre posibilele dispozitive – sau eventual mașini avansate – folosite pentru construirea Marii Piramide de la Giza.

În lucrarea sa Poveștile, Herodot ne oferă o descriere a presupuselor mașini pe care egiptenii antici le foloseau pentru a construi Marea Piramidă din Giza:

„Piramida a fost construită pe trepte, în formă de crenel, așa cum se numește, sau, după alții, în formă de altar. După ce au așezat pietrele pentru bază, au așezat pietrele rămase la locurile lor cu ajutorul unor mașini … Tusingchine le-a ridicat de la pământ până în vârful primei trepte. Pe deasupra, mai era o altă mașină, care a primit piatra la sosirea ei și a dus-o la treapta a doua, de la care o a treia mașină a avansat-o și mai sus … Fie aveau atâtea mașini câte trepte erau în piramidă, fie eventual aveau doar o singură mașină, care, fiind ușor de mutat, era transferată dintr-un strat în altul pe măsură ce piatra urca – sunt furnizate ambele rapoarte și, prin urmare, eu menționați pe amândouă …”

Se crede că Herodot a obținut aceste detalii de la preoți în timpul vizitei sale în Egiptul antic. Dacă aceste mașini sau dispozitive au fost reale sau nu și dacă au ajutat sau nu la construirea piramidelor, rămâne un mister profund, deoarece arheologii nu au descoperit nicio dovadă a unor astfel de dispozitive nicăieri în Egipt.

Ar fi fost duse aceste mașini în alt loc în trecut sau ascunse? Daca nu ar fi fost de origine terestra, ar fi fost luati de zeii extraterestri??

De asemenea, rămâne un mister dacă astfel de dispozitive similare au fost sau nu folosite la construirea piramidelor anterioare, cum ar fi Piramida în trepte, Piramida îndoită sau Piramida roșie în Egiptul antic.

Surse: collective-spark.xyz

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook