Nan Madol: Un oraș misterios de înaltă tehnologie construit acum 14.000 de ani?

Nan Madol: Un oraș misterios de înaltă tehnologie construit acum 14.000 de ani se află în mijlocul Oceanului Pacific, la peste 1.000 km de cea mai apropiată coastă. Este o metropolă construită în mijlocul lui nicăieri, care este cunoscută și sub numele de „Veneția Pacificului”.

Enigmaticul oraș insular Nan Madol

Micronezia este o țară formată din regiunile: Yap, Chuuk, Pohnpei și Kosrae de-a lungul marginii de vest a Oceanului Pacific. Cele patru regiuni din Micronezia constau dintr-un total de 707 insule. Orașul antic Nan Madol a fost fondat pe 92 de insule.

Orașul insular, alcătuit din stâncă de bazalt uriaș, a găzduit cândva 1.000 de oameni. Acum este complet abandonat. Dar de ce a construit cineva un astfel de oraș insular în mijlocul Oceanului Pacific? Există câteva aspecte inexplicabile ale acestui oraș misterios care îi înnebunesc pe cercetători.

Originea misterioasă a lui Nan Madol

Zidurile lui Nan Madol încep să se ridice de sub mări, iar unele dintre blocurile folosite cântăresc până la 40 de tone! Este imposibil să construiești ziduri de sub mare în acel moment. Prin urmare, Nan Madol trebuie să fi fost mai sus decât marea în perioada în care a fost construită. Dar, conform geologilor, insula pe care se află Nan Madol nu s-a scufundat niciodată din cauza unor fenomene precum bradiseismul, ca și alte orașe care se află acum sub nivelul mării, de exemplu, anticul Siponto din Italia.

Dar atunci cum a acoperit marea Nan Madol? Evident, dacă insula nu s-a scufundat, marea este cea care s-a ridicat. Dar Nan Madol nu este situat lângă o mare mică, precum Marea Mediterană. Nan Madol se află în mijlocul Oceanului Pacific. Pentru a ridica un gigant precum Oceanul Pacific, chiar și cu câțiva metri, este nevoie de o masă impresionantă de apă. De unde a venit toată această apă?

Ultima oară când Oceanul Pacific a crescut apreciabil (peste 100 de metri) a fost după Ultima Deglaciare în urmă cu aproximativ 14.000 de ani, când gheața care acoperea cea mai mare parte a Pământului s-a topit. Topirea gheții cât continente întregi a dat oceanelor masa de apă de care aveau nevoie pentru a se ridica. Prin urmare, în acel moment, Nan Madol ar fi putut fi ușor scufundată parțial de Ocean. Dar a spune acest lucru ar echivala cu a spune că Nan Madol are mai mult de 14.000 de ani.

Pentru cercetători acest lucru este inacceptabil, motiv pentru care ați citit pe Wikipedia că Nan Madol a fost construit în secolul al II-lea d.Hr. de către Saudeleurs. Dar aceasta este doar data celor mai vechi rămășițe umane găsite pe insulă, nu a construcției sale efective.

Și cum au reușit constructorii să transporte cele peste 100.000 de tone de rocă vulcanică „de-a lungul mării” pentru a construi aproximativ 92 de insulițe pe care se află Nan Madol? De fapt, Nan Madol nu este construită pe uscat, ci în mare, ca Veneția.

Cele 92 de insule Nan Madol erau legate între ele prin canale și ziduri de piatră.

© Credit imagine: Dmitry Malov | Fotografii în stoc DreamsTime, ID: 130394640

O altă parte enigmatică a orașului antic este că roca din care este făcut Nan Madol este „roca magnetică”. Dacă cineva aduce o busolă aproape de stâncă, o ia razna. Are vreo legătură magnetismul rocii cu metodele de transport folosite pentru Nan Madol?

Legenda vrăjitorilor gemeni

Cele 92 de insule ale orașului Nan Madol, dimensiunea și forma lor sunt aproape aceleași. Potrivit legendei pohnpeiane, Nan Madol a fost fondată de gemeni vrăjitori din mitica Katau occidentală sau Kanamwayso. Această insulă de corali era complet de necultivat. Frații gemeni, Olisihpa și Olosohpa, au venit pentru prima dată pe insulă pentru a o cultiva. Au început să se închine pe Nahnisohn Sahpw, zeița agriculturii de aici.

Acești doi frați reprezintă regatul Saudeleur. Au venit pe această insulă singuratică pentru a-și extinde imperiul. Atunci a fost fondat orașul. Sau au adus această piatră de bazalt pe spatele unui dragon zburător uriaș.

Când Olisihpa a murit de bătrânețe, Olosohpa a devenit primul Saudeleur. Olosohpa s-a căsătorit cu o femeie locală și a născut douăsprezece generații, producând alți șaisprezece conducători Saudeleur ai clanului Dipwilap („Marele”).

Întemeietorii dinastiei au condus cu bunăvoință, deși succesorii lor puneau pretenții din ce în ce mai mari supușilor lor. Până în 1628, insula a fost în chinurile acelui imperiu. Domnia lor s-a încheiat cu invazia lui Isokelekel, care locuia și la Nan Madol. Dar din cauza lipsei de hrană și a distanței față de continent, orașul insular a fost abandonat treptat de succesorii lui Isokelekel.

Semne ale Imperiului Saudeleur încă există pe acest oraș insular. Experții au găsit locuri precum bucătării, case înconjurate de stâncă bazaltică și chiar monumente ale regatului Soudelio. Cu toate acestea, multe mistere rămân evazive astăzi.

Teoriile despre continentul pierdut în spatele orașului Nan Madol

Nan Madol a fost interpretat de unii ca fiind rămășițele unuia dintre „continentele pierdute” din Lemuria și Mu. Nan Madol a fost unul dintre locurile pe care James Churchward le-a identificat ca fiind parte a continentului pierdut Mu, începând cu cartea sa din 1926 The Lost Continent of Mu, Motherland of Man.

În cartea sa Lost City of Stones (1978), scriitorul Bill S. Ballinger teoretizează că orașul a fost construit de marinarii greci în anul 300 î.Hr. David Hatcher Childress, autor și editor, speculează că Nan Madol este conectat la continentul pierdut Lemuria.

Cartea din 1999 The Coming Global Superstorm de Art Bell și Whitley Strieber, care prezice că încălzirea globală ar putea produce efecte climatice bruște și catastrofale, susține că construcția lui Nan Madol, cu toleranțe stricte și materiale bazaltice extrem de grele, a necesitat un grad ridicat de tehnică. competență. Deoarece nu există o astfel de societate în istoricul modern, această societate trebuie să fi fost distrusă prin mijloace dramatice.

profan

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook