Mistere la care știința încă mai caută explicații

Cel mai mare mister al omenirii este probabil creerul uman dar sunt multe situații în care știința nu poate explica exact anumite fenomene, trăiri sau lucrări impresionante. Iată câteva dintre ele.

 

Cercurile făcute în culturile agricole

Primul cerc într-o cultură agricolă, înregistrat în 1966, a fost descoperit de un fermier australian, cultivator de trestie de zahăr care a pretins că a văzut o navă în formă de farfurie zburatoare care s-a ridicat dintr-o mlaștină înainte de a zbura.

Cercurile din culturi agricole au fost modele tipice circulare, aplatizate, adesea create în împrejurări misterioase peste noapte și atribuite unor cauze externe. Au început într-o vreme când farfuriile zburătoare erau extrem de populare în literatura și filmele SF. De-a lungul deceniilor, cercurile de cultură au evoluat pentru a deveni din ce în ce mai complexe. Astăzi, ele apar sub formă de forme geometrice, cum ar fi helixul dublu de ADN, sau fractale precum carapacea nautilus.

Crop Circles Explained

O posibilă explicație este că au fost făcute de mâna omului, astfel, în 1991, doi bărbați din Southampton, Anglia, au recunoscut că au creat astfel de cercuri timp de 15 ani folosind scânduri, frânghii, pălării și sârmă.

O altă convingere populară este că farfurii zburătoare lasă depozitele de nitrați la locațiile din cercurile de recoltă. Testarea probelor a găsit într-adevăr nitrați în sol la mai multe situri dar fermierii folosesc îngrășăminte pe bază de nitrați pentru a-și cultiva culturile.

 

 

OZN-urile

Prima apariție a unui OZN a venit din Texas în 1878, când un fermier local a raportat că a văzut un obiect zburător circular, întunecat, care avea o viteză uimitoare.

În anii 1950, numărul de observări despre OZN-uri a devenit foarte amre. Cel mai des întâlnit erau farfurii zburătoare, descrise ca având capacități minunate de manevră dincolo de orice aeronavă fabricată de om.

UFO Mysteries Explained

O primă explicație ar fi că fire de praf pe lentilele camerei simulează forme de avioane, elicoptere, baloane meteo, comete, meteoriți și altele.

Astăzi, se pare că există niște dovezi video uimitoare și fotografii despre nave spațiale extraterestre.

 

 

 

Ieșirea sufletului în afara corpului

Timp de mii de ani, nenumărați indivizi din culturile din întreaga lume au raportat ceea ce acum numim ieșirea sufletului din corp. Pentru că este atât de real, este interpretat ca o separare a unei minți sau suflet de corpul fizic.

Un astfel de eveniment pare a fi dovada puternică pentru o lume a spiritului, pentru viața de apoi și chiar dimensiuni alternative în care există alte ființe inteligente. Ar putea dovedi într-adevăr existența vieții după moarte?

Out of Body Experiences Explained

În loc să vă proiectați conștiința într-o lume de vise fantastice, vă aflați conștient de paralizia somnului care vă împiedică să vă acționați visurile. Ești într-o copie a dormitorului tău, care plutește deasupra corpului tău. Acest lucru este stimulat de diminuarea senzațiilor corporale în timp ce adormiți fizic.

Atât de convinși că experiența este reală, cercetătorii au încercat mult timp să-și dovedească teoria încercând să obțină date din locații îndepărtate. Din nefericire, nu a apărut nimic definitiv în condițiile științifice necesare.

 

Puterea piramidei

Piramidele de la Giza din Egipt sunt într-adevăr ceva special. Încă nu știm cum au construit egiptenii cea mai mare piramidă dintre toate, cunoscută sub numele de Marea Piramida a lui Cheops (sau Khufu), cu aproximativ 5000 de ani în urmă. Amintiți-vă, aceasta a fost chiar înainte de inventarea roții.

Piramida lui Cheops are dimensiunea unei clădiri de 40 de etaje și acoperă o zonă suficient de mare pentru a se potrivi cu 10 terenuri de fotbal. Peste 2 milioane de blocuri de piatră au fost folosite pentru realizarea piramidei, fiecare cântărind 2-5 tone și au fost tăiate într-o carieră de calcar îndepărtată de cealaltă parte a Nilului. Experții cred că au fost necesari 400.000 de bărbați, timp de 20 de ani.

În anii 1940, un inginer radio ceh numit Karel Drbal a susținut că piramidele mici cu aceleași dimensiuni relative ca Marea Piramidă (pe o scară de 1: 1000) ar putea ascuți lame de ras. Explicația sa a fost că forma piramidei concentrează energia cosmică dacă este precis aliniată pe axa nord-sud, care poate reînnoi structura cristalină a oțelului.

Pyramid Power Explained

În ciuda pretențiilor lui Drbal și a altora, nu există dovezi științifice despre existența puterii piramidei. Este un mit, probabil datorită naturii convingătoare a piramidelor și a originilor lor originale, inexplicabile.

Ideea era că forma piramidală însăși era magică și plină de o energie și putere misterioase. În 1973, Alter și Simmons au arătat că recipientele în formă de piramidă nu au fost mai eficace decât orice altă formă de conservare a materiei organice (flori sau carne) plasate în ele. 

 

Fețele Belmez

Paranormal Phenomena: The Belmez Faces

În 1971, în micul sat spaniol Belmez, Maria Pereira a susținut că o față umană a apărut spontan pe podeaua de bucătărie din ciment. Nu a durat mult înainte să distrugă podeaua și să o înlocuiască – și o nouă față a apărut imediat.

 Tot mai multe fețe au continuat să apară pe podeaua bucătăriei lui Pereira, atrăgând mii de vizitatori în fiecare zi. Unii erau bărbați, unele femei, unele mari și unele mici. În timp, ea a descoperit că, casa, construită în jurul anului 1830, aparent stătea deasupra unui cimitir folosit de romani, musulmani spanioli și apoi creștini medievali.

Fanii paranormalului sugerează că fețele s-au manifestat pe podea prin telekineză. Această noțiune se baza pe afirmația că expresiile de pe fețele lor se schimbau cu starea de spirit a lui Maria Pereira.

De mult timp, scepticii bănuiau că Maria Pereira a pictat ea însăși chipurile. Dar acest lucru nu s-a confirmat – pentru că niciodată nu a beneficiat financiar din toată atenția. A trăit o viață simplă în aceeași casă și a murit în 2004.

Abia de curând tehnologia putea explica acest mister. Analiza științifică a modificărilor moleculare ale vopselei a demonstrat că au fost implicate unele falsuri. Mulți cred acum că picturile au fost create, de fapt, de fiul lui Maria, Diego Pereira.

Profeția Maya despre sfârșitul lumii

Potrivit unora, profeția maya afirmă că întreaga lume, așa cum o știm,trebuia să se termine la 21 decembrie 2012.

Profeția se bazează pe ideea că atunci când vechii mayași ne-au trasat poziția în Calea Lactee, au creat un calendar astrologic. Ei au prezis că la Solstițiul de iarnă din 2012, Pământul ar trece într-o nouă fază astrologică. Unii au interpretat acest lucru ca fiind vestea că se va întâmpla ceva dramatic – și anume, o apocalipsă globală sau un sfârșit de timp, stil biblic.

Mayan 2012 Prophecy Explained

Cercetătorii culturii maya spun că nu există dovezi care să arate că mayașii au făcut vreodată vreun fel de profeție. Calendarele urmăresc trecerea timpului, nu prezic viitorul. Calendarul maya a trebuit să se termine undeva. Nu numai că se termină, dar începe din nou într-un nou ciclu, așa cum se termină calendarul pe 31 decembrie și începe din nou pe 1 ianuarie.

Din nefericire, pentru fanii Profeției Maya, nu există dovezi care să susțină ideea că alinierea planetelor în raport cu constelațiile de stele îndepărtate văzute din perspectiva noastră pământească are legătură cu viața de pe Pământ. 

 

Complexul de la Stonehenge

Stonehenge este un monument legendar neolitic realizat folosind pietre transportate de la distanțe mari și a fost construit pentru scopuri încă necunoscute.

Stonehenge este cu adevărat unul dintre cele mai mari mistere inexplicabile ale lumii. Nu este o farsă, are o vechime estimată a fi de peste 5000 de ani și este probabil cel mai important monument preistoric din întreaga Marea Britanie.

Stonehenge Explained

Timp de mii de ani, Stonehenge a stat în tăcere, oferindu-ne câteva indicii despre semnificația existenței sale.

Cu toate acestea, săpăturile au arătat că Stonehenge a fost construit în patru etape:

  1. În anul 3100 î.Hr., o serie de găuri au fost săpate pentru ceremonia religioasă.
  2. Mai mult de 1000 de ani mai târziu, a avut loc cea mai dramatică etapă a construcției. Blocuri imense de piatră din munți din Țara Galilor au fost transportați mai mult de 240 mile la locul numit Stonehenge. Pietrele au fost apoi instalate pentru a forma un cerc dublu incomplet, aliniat perfect cu răsăritul soarelui de vară.
  3. Cea de-a treia etapă, în anul 2000 î.Hr., mai multe pietre au fost transportate pe uscat de la 25 de mile departare.
  4. În cele din urmă, după încă 500 de ani, cineva a simțit nevoia de a rearanja pietrele în formă de potcoavă și cercul familiar pe care îl vedem astăzi.

A fost un templu, un loc de înmormântare, un observator sau un calendar antic? S-ar putea să nu știm niciodată.

Bigfoot

Bigfoot este renumit pentru a speria excursioniști și vânători din America de Nord. Între timp, oamenii care trăiesc în regiunile Himalaia din Nepal și Tibet vorbesc despre o creatură umană uriașă cunoscută sub numele de Yeti.

Bigfoot a fost descris ca o creatură inteligentă de tip maimuță care trăiește în sălbăticie, cu o înălțime cuprinsă între 1,8 și 3 metri și o greutate de peste 500 de kilograme. Martorii afirmă că are ochi mari, o blană groasă și un cap ca o gorilă de sex masculin. Picturile sale presupuse sunt de 24 de centimetri.

The Unexplained Mystery of Bigfoot

Bigfoot – cunoscut și sub numele de Sasquatch, Yowie, și multe alte denumiri este cel mai probabil rezultatul folclorului, identificarea greșită și o mulțime de zvonuri.

Cele mai faimoase înregistrări cu Bigfoot de la Bluff Creek, California, au fost descoperite a fi o farsă. În jur de 35 de ani de la împușcare, Bob Heironimus a explicat în Washington Post cum purta un costum de maimuță pentru filmare.

Există, de asemenea, o lipsă de dovezi fizice care să susțină existența unei populații de Bigfoot. Populația de reproducere a unui astfel de animal ar trebui să fie atât de mare încât să-l putem monitoriza și observa Bigfoot în sălbăticie. Să nu mai vorbim de toate materiile fecale, părul, amprentele, cadavrele și scheletele care lipsesc.

 

Monstrul din Loch Ness

Monstrul se pretinde a fi o creatură preistorică care locuiește în Loch Ness din Scoția. 

Nessie a avut primul titlu în 1933, când a fost publicată o poveste în Inverness Courier . Raportul citează un londonez care a vizitat cu câteva săptămâni mai devreme că a văzut: „o formă extraordinară de animal … cea mai apropiată abordare a unui dragon sau a unui animal preistoric pe care l-am văzut vreodată în viața mea”.

După aceasta, s-au raportat mai multe vizionări și aceste fenomene inexplicabile au atins titluri internaționale. În același an, un motociclist a susținut că a lovit-o aproape pe Nessie într-o seară târziu, în timp ce acesta a coborât peste drum și sa alunecat înapoi în lac. În curând, s-au publicat fotografii aparente ale monștrilor Loch Ness.

Câțiva ani mai târziu, îmbunătățirea digitală a filmului a scos la iveală ceea ce părea a fi corpul din spate și încă două cocoașe ale unui corp de tip plesiosaur. Tehnicianul a spus: „Înainte de a vedea filmul, m-am gândit că Monsterul Loch Ness a fost o încărcătură de gunoi. După ce am făcut această îmbunătățire, nu sunt așa de sigur”.

Loch Ness Monster Explained

Nu există nicio îndoială că povestea lui Nessie a atras un mare interes turistic pentru renumitul Loch Ness. În timp ce unii oameni cred că monstrul este un plesiosaur viu, New Scientist subliniază că o astfel de creatură nu-și poate ridica fizic capul din apă, cum sugerează fotografiile și anecdotele.

Cea mai convingătoare dovadă a inexistenței sale este că lăcașul este de numai 10.000 de ani – și a fost înghețat solid pentru aproximativ 20.000 de ani înainte de asta. Pentru un monstru preistoric pretinzând că are milioane de ani, numerele nu ies la socoteală.

 

Triunghiul Bermudelor

Unexplained Mysteries: The Bermuda Triangle

Triunghiul Bermudelor este responsabil pentru dispariția nenumăratelor avioane și bărci în ocean între Florida, San Juan și Bermuda. Această zonă este una dintre cele mai grele căi navigabile din lume, cu nave care traversează zilnic porturile dintre cele două Americi, Europa și Insulele Caraibe.

De-a lungul anilor, au existat o serie de dispariții care au avut loc în împrejurări misterioase, pe care unii oameni pretind că le depășesc posibilitățile de eroare umană, eșecul echipamentelor sau dezastrele naturale. Fanii paranormali vorbesc despre o suspendare a legilor fizicii.

Primul eveniment inexplicabil a avut loc în anii 1950, când a apărut povestea zborului 19, care detalia un grup de cinci bombardiere din cadrul US Navy pe o misiune de antrenament. Liderul de zbor a spus că: „Intrăm în apă albă, nimic nu pare corect, nu știm unde suntem, apa este verde, nu albă”. 

Este această parte a Pământului bântuită? Este un portal către o altă dimensiune? Ar trebui să fim speriați?

 

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook