Fireball Soccer este un joc de fotbal, cu mingea în flăcări!

Fireball Soccer este un joc de fotbal, cu mingea în flăcări! Cunoscut local ca Sepak Bola Api, este un joc unic jucat de studenții indonezieni pentru a întâmpina luna Ramadan.

Fireball Soccer este un sport mai extrem decât meciurile obișnuite de fotbal. Acesta este un sport în care ei testează curajul studenților din Java de Est. Sportul este sărbătorit în regiunile Yogyakarta, Bogor, Tasikmalaya și Papua din Indonezia.

Mingea este făcută dintr-o nucă de cocos dintr-un palmier înmuiat în kerosen. Unii spun că scaldă mingea de cocos timp de o săptămână, în timp ce alții spun că doar 30 de minute, astfel încât mingea de foc va arde pe toată durata jocului.

Pre-ritualurile dinaintea jocului sunt lucruri esențiale pe care trebuie să le facă jucătorii. Aprind nuca de cocos pe foc, înmoaie toți jucătorii în sare și condimente neinflamabile, spun un mic jucător și încep să lovească mingea cu picioarele goale. Se spune că jucătorii își antrenează spiritul și trec printr-un ritual special care aparent îi face impermeabili la foc.

Jucătorii urmează ritualuri stabilite înainte de meci, inclusiv postul. Se spune că, după finalizarea tuturor acestor ritualuri, jucătorii nu ar mai fi îngroziți de foc și ar juca bine jocul.

 

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook