Două galaxii care ar putea găzdui viață extraterestră foarte avansată

Două galaxii care ar putea găzdui viață extraterestră foarte avansată.

Scara Kardashov este o metodă de măsurare a gradului de evoluție tehnologică a unei civilizații, propusă în 1964 de astrofizicianul rus Nikolai Kardashov.

Acum, doi specialiști din Țările de Jos, Hongin Chen și Michael Garrett, au folosit un radio interferometru modern special LOFAR în timpul explorării spațiale.

Din această cauză, au reușit să găsească două galaxii în care pot fi prezente civilizații de al treilea tip pe scara Kardashov.

Am ajuns la un punct cheie în civilizația umană. Potrivit renumitului fizician teoretic Michio Kaku, următorii 100 de ani de știință vor determina dacă supraviețuim ca specie sau dispărem.

Cu alte cuvinte, putem ajunge la stele, sau vom rămâne o civilizație de tip 0.

Experții spun că, pe măsură ce o civilizație crește și devine mai avansată, nevoile ei de energie cresc și ele. Acest lucru se datorează faptului că populația crește și, odată cu ea, utilajele necesare pentru a o menține în picioare.

Cu acesta ca principiu, Scara Kardashov a fost dezvoltată ca o modalitate de a măsura progresul tehnologic al unei civilizații, pe baza cantității de energie pe care o are la dispoziție.

Al treilea tip înseamnă că această civilizație este cea mai dezvoltată și poate folosi energia întregii galaxii în scopuri proprii.

Este demn de remarcat faptul că astăzi omenirea nu a reușit încă să obțină statutul nici măcar de primul fel. O astfel de civilizație folosește toată energia disponibilă pe planeta de reședință.

Motivul pentru aceasta este că oamenii nu știu să folosească toată energia solară care ajunge pe Pământ. Este posibil ca omenirii să ia aproximativ 200 de ani pentru a deveni o civilizație de tip 1.

Oamenii de știință cred că vor putea găsi o civilizație superinteligentă pentru că în viitor vor investiga radiațiile în intervalul infraroșu mediu.

Ele pot indica prezența sferelor Dyson în spațiul cosmic. Au fost studiate un total de 21 de galaxii. Patru obiecte au atras atenția, dintre care două de origine naturală.

În alte două galaxii, unde sursa radiației este necunoscută, pot exista civilizații suprainteligente de al treilea tip.

 

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook