Descoperiri care au generat mai multe întrebări decât răspunsuri în lumea științifică

Uneori se pare că omenirea cunoaște deja totul dar sunt momente în care se fac noi descoperiri care întorc opiniile noastre cu 180 de grade.

Bright Side ne reamintește despre unele descoperiri care au contribuit la înțelegerea istoriei lumii, dar care deopotrivă au lăsat oamenii de știință să răspundă la mai multe întrebări decât până acum.

 

Mumia embrionară

La începutul secolului XX, oamenii de știință au descoperit un mic sarcofag. Inițial, această descoperire nu a surprins pe nimeni, deoarece în Egiptul Antic astfel de recipiente au fost folosite pentru a îngropa organele umane. Cu toate acestea, următoarele studii au arătat că sarcofagul nu conține organ ci a fost o mumie fetală, embrionul a fost în săptămânile 16-18 de dezvoltare în momentul morții.

Acest sarcofag a fost datat în perioada cuprinsă între 664 și 525 de ani î.Hr. Oamenii de știință au numit această descoperire unică, deoarece această mumie este „cea mai tânără” dintre toate mumiile găsite până în prezent.

Manuscrisele de la Marea Moartă 

Manuscrisele de la Marea Moartă sunt una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din istorie. De-a lungul câtorva ani, oamenii de știință au explorat peșterile din apropierea Mării Moarte și au găsit mii de fragmente de pergament. Informația scrisă în aceste piese de pergament este legată de canonul biblic evreiesc.

În prezent, oamenii de știință consideră că este posibil să se găsească mai multe documente de acest fel dacă investigația va continua. Aceste manuscrise sunt expuse în Muzeul Israel din Ierusalim.

 

 

Piramidele Chichen Itza

Piramida din El Castillo este situată în Peninsula Yucatan din Mexic. A fost construită aproximativ în primul mileniu după Hristos. Partea cea mai surprinzătoare a acestei clădiri este că, potrivit oamenilor de știință, ea are încă două piramide în interior care au fost construite cu mult înainte de El Castillo.

În momentul de față, oamenii de știință încearcă să găsească o cale de a intra în ea fără să-i rupă pereții.

 
 
 

Îndrăgostiții din neolitic

Câteva schelete au fost găsite acum câțiva ani în Mantova, Italia. Acestea sunt schelete ale unui bărbat și ale unei femei îngropate în urmă cu aproximativ 6000 de ani. Arheologii care au studiat cuplul au susținut că înmormântarea neolitică dublă a fost foarte rară și aceasta a fost prima dată când au văzut un cuplu îngropat într-o astfel de poziție.

Acest cuplu este de asemenea numit Romeo și Julieta, nimic întâmplător pentru că orașul Verona, care a fost descris de Shakespear ca orașul natal al personajelor sale, este foarte aproape de Mantova.

 
 
 
 
 

Amphipolis și mormântul necunoscut

În interiorul unui mormânt găsit în Amphipolis, Grecia, s-au găsit două statui de marmură înaltă care păzeau intrarea. Aceste statui se numesc caryatide.

Datorită acestei descoperiri, arheologii și istoricii ar putea sugera cui îi aparține mormântul. O versiune spune că a fost mormântul Olimpiei. O altă versiune spune că acest mormânt aparținea Roxanei, soția lui Alexandru cel Mare. Cea de-a treia versiune neagă ambele variante prin care aceste morminte s-ar putea lega cumva de familia lui Alexandru cel Mare.

 

 

Zodiacul din beton

Această placă de zidărie din beton a fost găsită în Statele Unite cu câțiva ani în urmă. Grosimea și textura stratului de sol au permis specialiștilor să sugereze că nu a fost făcută în pământ de către cineva mai recent, ci a fost îngropată acolo de sute de ani. Modul în care semnele sunt aranjate pe placă ne spune că probabil a fost folosit ca un ceas solar.

 
 
 

Corpurile din Insula Paștelui

Suntem obișnuiți să ne gândim că sculpturile misterioase de pe Insula Paștelui sunt pur și simplu capete. De fapt, ele au, de asemenea, părți nevăzute care se extind mai multe picioare sub pământ!

Proiectul Statuia insulei Paștelui a excavat mai multe statui (există mai mult de 1000 de statui în total) pentru a explora misterul statuilor gigantice și al constructorilor lor, care încă nu au fost rezolvate.

 

 

Bonus: Nu știi niciodată ce comori sunt îngropate în curtea ta

Acest cufăr a fost găsit de Dmitri Lukichev în curtea lui din Besh-Kungei, Kârgâzstan. Omul săpa pentru toaleta în aer liber când lopata lovise un obiect metalic. S-a dovedit a fi o dulap de armată din cel de-al Treilea Reich. Înăuntru erau multe lucruri personale ale unui ofițer al armatei germane: ochelari, articole de toaletă, coliere amovibile, o perie de haine și o jachetă de ofițer Wehrmacht în stare perfectă.

După cum puteți vedea, oricine poate găsi o comoară în curtea din spate. 

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook