Cum alegem rochia perfectă în funcție de forma corpului?

Femeile petrec adesea ore întregi în fața unui dulap deschis în căutarea rochiei perfecte pentru o ocazie specială. Găsirea unei rochii care să vă vină bine poate fi foarte dificil de făcut și de aceea vă venim în ajutor cu câteva sfaturi, în funcție de forma corpului în partea superioară.

 

Formă de măr

Un corp în formă de măr are o parte mai înaltă (bustul este mai mare decât șoldurile și talia). Celebre posesoare ale acestei forme sunt actrițele: Drew Barrymore, Angelina Jolie și Tyra Banks . Dacă doriți să fiți admirată de toată lumea la o petrecere, mergeți pe varianta cu rochii vaporoase.

În poză o vedeți pe Drew Barrymore într-o rochie în formă de trapez.

Forma triunghiului inversat

Dacă umerii sunt mai largi decât șoldurile și talia, se cheamă formă de triunghi inversat. Multe modele și actrițe au astfel de forme, inclusiv Renee Zellweger, Demi Moore și Naomi Campbell. Există multe tipuri de rochii pe care le poți purta dacă ai această formă, dar optează pentru gâtul în formă de V, fără bretele sau cu un singur umăr.

Trupul lui Renee arată mult mai bine în rochia fără bretele în poza din dreapta decât în cea din stânga.

Formă de clepsidră

O formă de clepsidră este considerată a fi una dintre cele mai frumoase – un bust generos și șolduri bine conturate plus o talie mică. Marilyn Monroe, Blake Lively, Scarlett Johansson și Dita von Teese sunt celebrele „clepsidre”. Aceste femei norocoase pot purta aproape orice, dar formele lor vor arăta cele mai bine în rochii de mătase, rochii cu buzunare sau rochii în formă de sirenă.

În poza din dreapta o vedeți pe Dita într-o rochie de creion care coboară doar puțin sub genunchi.

Formă de banană

˝Bananele¨ cunoscute includ Jennifer Garner și Anne Hathaway. Ele pot purta aproape orice tip de rochie, dar aceștia își vor face corpul să iasă în evidență cu rochii în formă de litera A, creion sau cu blocuri de culoare.

Verificați în imaginea din dreapta cum arată Anne Hathaway mai feminină într-o rochie cu blocuri puternice de culoare.

Formă de pară

Dacă șoldurile sunt mai pline decât talia și bustul, atunci ai un corp frumos în formă de pară. Multe celebrități împărtășesc această formă, inclusiv Kim Kardashian, Shakira și Jennifer Lopez. Ele pot purta rochii cu volane pe umeri, formă de A sau rochie cu petale de lalele.

În fotografia din dreapta, Kim Kardashian a ales o rochie cu petale de lalele și arată uluitoare!

Formă dreptunghiulară

Formă de linguriță

Corpul în formă de lingură este puțin diferit de cel al părului, cu o linie mai bine definită a șoldului superior, care arată mai mult ca o lingură. Celebritati care se mandresc cu corpuri in forma de lingura includ Cheryl Burke, Beyoncé si America Ferrera.

Rochii pentru corpuri în formă de linguriță includ rochii de creion cu piese superioare cu ornamente și chiar pufoase.

Imaginea lui Beyoncé arată mai echilibrată în rochia de creion negru cu umeri în poza din dreapta.

Forma de diamant

Celebrități celebre cu corpuri în formă de diamant sunt Kate Winslet și Queen Latifah .

Kate a ales bine selectând o rochie pe un umăr în imaginea din dreapta.

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook