Ce trebuie să știți dacă aveți dureri de spate și gât

Să aveți o stare de disconfort când mergeți înseamnă că mușchii și articulațiile nu funcționează corect și pot provoca probleme foarte grave, cum ar fi: durerea cronică, atrofia musculară, toate leziunile articulare, problemele legate de digestie și respirație și altele.

 

1. Umblați cu picioarele goale și purtați pantofi confortabili

 

Picioarele sunt temelia întregului tău corp, astfel încât dezvoltarea corectă a mușchilor și a articulațiilor în ele este cheia pentru a avea o stare de confort atunci când mergi. Cel mai natural lucru pe care oamenii îl pot face este să meargă desculț, așa că trebuie să o faceți cât de des poți. Când trebuie să purtați pantofi, tocurile înalte și tălpile groase sunt primele lucruri de evitat. Găsiți-vă o pereche perfectă de pantofi, cu sprijin bun.

2. Adăugați calciu în dieta dumneavoastră

Calciul este materialul de construcție pentru oasele noastre. Cu cât suntem mai în vârstă, cu atât devin mai fragile oasele noastre. Având un schelet puternic, aceasta vă ajută să vă mențineți o stare bună și să evitați orice fel de durere pe care o poate avea o stare proastă. Așa că mâncați mai multe alimente bogate în calciu, cum ar fi: brânză, nuci, fasole și produse lactate.

3. Consumați vitamina D

Vitamina D  este necesară pentru oasele voastre, în primul rând pentru că asigură o bună absorbție a calciului. Puteți obține vitamina D din alimente și din lumina soarelui, dar dacă cele două surse nu sunt suficiente, este mai bine să luați suplimente.

 

4. Ridicați greutăți

Nu trebuie să vă grăbiți la sala de gimnastică și să începeți antrenamentul ca un halterofil. Sarcinile mici pe care le întâlniți în viața de zi cu zi, precum pungile de la magazin alimentar sau un rucsac, vor ține locul sălii de gimnastică. Utilizați-le cu înțelepciune și nu purtați tot timpul un sac greu pe același umăr. Ridicarea periodică a diferitelor încărcături vă va împiedica să obțineți osteoporoză și să aveți o cocoașă atunci când îmbătrâniți.

5. Schimbați-vă poziția

 

Așezați într-o singură poziție timp de ore în cele din urmă mușchii se blochează și, ca rezultat, veți simți dureri de spate și gât. Este foarte important să vă schimbați poziția, să vă ridicați, să mergeți și să vă întindeți cel puțin de două ori pe oră. Dacă sunteți prea ocupat să vă amintiți, setați-vă o alarmă pentru a face acest lucru la fiecare 30 de minute.

 

6. Îmbunătățiți echilibrul

Există diferite echipamente de fitness disponibile pe care le puteți folosi pentru a face exerciții. Mersul pe orice suprafață instabilă, cum ar fi nisipul, este de asemenea foarte utilă. Echilibrarea conectează creierul, sistemul nervos și mușchii pentru a crea o mai bună coordonare și pentru a vă îmbunătăți starea de bine.

7. Exerciții

Iată câteva exerciții care vă ajută să vă îmbunătățiți starea fizică  și să scăpați de durere:

Întindeți-vă pe burtă cu picioarele drepte, brațele de-a lungul corpului și partea superioară a picioarelor tale pe podea. Expirați-vă și ridicați încet capul și pieptul de pe podea, folosind muschii din spate, fără a utiliza brațele. Țineți șoldurile pe podea și relaxați-vă gâtul. Apoi încet mergeți înapoi și repetați acest exercițiu de trei ori.

 

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook