Astronauții antici i-au vizitat pe mayași?

Astronauții antici i-au vizitat pe mayași?

Vechea civilizație mayașă din America Centrală a fost surprinzătoare pentru arheologi și cercetători de zeci de ani. În schimb, una după alta, descoperiri interesante legate de această cultură străveche continuă să fie făcute.

Mayașii erau oameni obsedați de astronomie, lăudându-se cu un calendar foarte avansat, care este și astăzi intrigant. Deși mayașii nu au creat calendarul mezoamerican, extinderile și rafinamentele făcute de ei au fost cele mai sofisticate.

În cultura lor, un „zeu cu pene în formă de șarpe” a coborât din cer și a învățat aceste popoare antice despre astronomie, arhitectură și construcție, printre alte lucruri mărețe.

Cunoscută sub numele de Quetzalcoatl în limba nahuatl a aztecilor, sau Kukulkan în maya, această entitate era foarte venerată și, înainte de plecarea sa, le-a spus mayașilor că într-o zi se va întoarce pe Pământ.

Data întoarcerii sale a fost calculată să coincidă cu sfârșitul calendarului, pe 21 decembrie 2012, ceea ce a provocat multă emoție și frică, făcându-i pe mulți să creadă că acesta ar putea fi începutul apocalipsei.

Deși această profeție nu s-a adeverit, celebrul cercetător Erich Von Däniken spune că crede că această dată a fost calculată pe baza calendarului nostru, care este oarecum ambiguu cu privire la începutul ei, nașterea lui Hristos.

Von Däniken susține că ar putea exista aproximativ 20 de ani de eroare în jurul zilei în care credem că Hristos s-a născut din cauza calculelor greșite ale modificărilor de la vechiul calendar iulian la actualul calendar gregorian, distorsionând predicția noastră pentru revenirea lui Quetzalcoatl. Acest lucru ar însemna că mai avem câțiva ani pentru a vedea dacă predicția mayașă se va îndeplini.

Dar Von Däniken contestă, spunând că întoarcerea lui Quetzalcoatl nu ar implica un șarpe cu pene care coboară din cer, ci potențial un extraterestru.

Au avut mayașii contacte cu extratereștri?
Există încă descoperiri inexplicabile despre mayașii antici, care inspiră curiozitate și alimentează ideea că vechii zei extratereștri i-au vizitat. Cu piramidele sale magnifice, orașul Tikal este o altă anomalie care se adaugă la misterele care înconjoară civilizația mayașă.

Descoperit într-o pădure tropicală din Guatemala, Tikal a fost unul dintre cele mai mari centre culturale și populaționale ale civilizației Maya, plin de temple, palate, piramide, reședințe, monumente și chiar stadioane pentru jocul ritualic cu mingea. Era un oraș mare, cu potențialul de a găzdui până la 200.000 de locuitori, dar cu o caracteristică deosebită, se află la 40 de kilometri de cea mai apropiată sursă de apă.

De obicei, civilizațiile își construiesc orașele aproape de sursele de apă, dar de ce ar fi muncit maiasii atât de mult pentru a construi un oraș de această dimensiune într-un loc atât de incomod? Von Däniken indică una dintre glifele de pe o piramidă în trepte, unde o inscripție afirmă că Tikal era un loc sacru vizitat de zei antici care coborau din ceruri.

Mayașii au construit piramide impresionante în întregul lor vast Imperiu, dintre care 60 se află în Tikal și alte dintre cele mai cunoscute piramide ale lor, inclusiv Templul lui Quetzalcoatl, Templul Soarelui și Templul Lunii, se găsesc în Teotihuacan, cu aceste piramide se aliniază cu cele trei stele din centura constelației Orion, precum și cu piramidele din Giza.

Aceste piramide din Teotihuacan au fost construite sub un strat de Mica, un mineral care nu se găsește nicăieri în America Centrală, iar acest material ar trebui extras și transportat din cea mai apropiată mină, situată în Brazilia, traversând o distanță de peste 4.000 de kilometri, și fără luxul roților.

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook