Ar putea aceste țevi vechi de 150.000 de ani să fie dovada unei instalații avansate de combustibil chimic?

Ar putea aceste țevi vechi de 150.000 de ani să fie dovada unei instalații avansate de combustibil chimic?

În urmă cu câțiva ani, cercetătorii au rămas nedumeriți de o serie de descoperiri arheologice descoperite în jurul provinciei Qinghai, lângă Muntele Baigong, lângă orașul Delingha, în sud-vestul Chinei. Misterul a rămas în principal neexplicat până în ziua de azi, cu dovezi semnificative care indică afirmațiile teoreticienilor astronauților antici. În 2002, cercetătorii au fost șocați să descopere o serie de structuri bine aranjate, asemănătoare unor țevi metalice, încorporate în stâncile din jurul Muntelui Baigong, alias Muntele Alb alb.

Conductele au fost descoperite lângă bazinul Qadim, situat la poalele muntilor Himalaya. Clima aspră a acestei zone a făcut-o inospitalieră de-a lungul istoriei omenirii și există puține dovezi ale așezării umane aici, chiar și astăzi, unde doar păstorii trec rapid prin loc în timp ce se deplasează spre pășuni fertile din sud.

Originea acestor conducte Baigong și cine le-a construit sunt încă un mister. Cea mai importantă descoperire a fost o proeminență în formă de piramidă de 50-60 de metri înălțime. Această proeminență este înconjurată de un sistem de structuri asemănătoare conductelor bine organizate care duc la Lacul Toson Hu, un lac cu apă sărată aflat la aproximativ 300 de metri distanță.

Aflorirea are trei intrări, dintre care două s-au prăbușit, lăsând-o pe a treia să conducă la o peșteră săpată cu țevi încorporate în podeaua și pereții interiori stâncoși. Această descoperire și aflorimentul, liniile și rețeaua de conducte care îl leagă de lacul Toson Hu i-au uimit pe cercetători, mai ales că aflorirea se află la doar 300 de metri de un lac cu apă dulce.

De ce a ales cineva un lac cu apă sărată și a construit o rețea complexă de conducte care o conectează la afloriment? A fost acesta vreun centru de cercetare antic? Sau vreo instalație sau bază extraterestră veche?

Există mai multe dimensiuni de țevi utilizate în complexul de conducte, țevile mari măsurând până la 1,5 picioare în diametru și liniile de tăiere măsurând doar câțiva centimetri. Tuburile care cuprind acest sistem sunt denumite Țevi Baigong și sunt cunoscute oficial ca Țevi de fier Bai-Gongshan.

În ochii arheologilor și istoricilor, Țevile Baigong se potrivesc bine în descrierea manualului a obiectelor antice găsite în afara locului.

Institutul de Geologie din Beijing a folosit datarea cu radiocarbon pentru a arăta că aceste țevi de fier au fost topite cu aproximativ 150.000 de ani în urmă. Și dacă ar fi fost creați de oameni, istoria așa cum o știm ar trebui reevaluată.

Cercetătorii au folosit termoluminiscența pentru a evalua cât timp un mineral cristalin a fost expus la lumina soarelui sau încălzit. Se presupunea că oamenii au locuit în zonă acum 30.000 de ani. Chiar și în istoria cunoscută a zonei, singurii oameni de acolo au fost nomazi al căror mod de existență nu a lăsat în urmă nicio astfel de structuri.

Deși unii au încercat să explice țevile ca pe o apariție naturală, Yang Ji, cercetător la „Academia Chineză de Științe Sociale”, a declarat pentru „Xinhua” că este posibil ca ființe inteligente să fi construit piramida.

El a spus că extratereștrii din trecutul îndepărtat ar putea fi responsabili, adăugând că această teorie este „de înțeles și merită analizată… dar trebuie folosite mijloace științifice pentru a demonstra dacă este sau nu adevărată”.

O altă ipoteză este că a fost construită de civilizația umană preistorică (cum este descrisă în Ipoteza Siluriană de oamenii de știință de la NASA) folosind tehnici pierdute de oamenii ulterioare. Potrivit șefului departamentului de publicitate din administrația locală Delingha, conductele au fost analizate la o topitorie locală. Doar 8% din material nu a putut fi identificat din alte tipuri de materiale.

Componentele rămase au fost făcute din oxid feric, dioxid de siliciu și oxid de calciu. Formarea dioxidului de siliciu și a oxidului de calciu rezultă din interacțiunea extinsă dintre fier și gresia din jur, ceea ce indică faptul că țevile sunt vechi de mii de ani. Inginerul Liu Shaolin, care a făcut analiza, a declarat pentru Xinhua că „acest rezultat a făcut site-ul și mai misterios”.

Un cercetător în geologie de la Administrația Chinei pentru Cutremur, pe nume Zheng Jiandong, a informat ziarul de stat „People’s Daily” în 2007 că unele dintre conducte erau foarte radioactive, adăugând la mistificare.

Țevile ar putea fi și rădăcini fosilizate de copac, conform unei alte ipoteze. Oamenii de știință au descoperit detritus de plante și ceea ce părea a fi inele de copac într-un studiu al liniilor, potrivit Xinmin Weekly în 2003. Descoperirea a fost legată de o idee geologică că rădăcinile copacilor pot suferi diageneză (schimbarea solului în rocă) și alte procese. care au ca rezultat depuneri de fier la anumite temperaturi și condiții chimice.

Raportarea Xinmin Weekly despre cauza principală a țevilor Baigong poate fi urmărită până la acest articol și niciuna dintre cercetări nu include citări. În ceea ce privește conductele Baigong, nu există cunoștințe definitive despre cât de solidă este această teorie.

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook