Aplicație meteo de la Departamentului pentru Situații de Urgență

Administrația Națională de Meteorologie este  sursa de informare principală în Romania. de unde toate televiziunile și ziarele preiau datele meteo.

ANM are un website bine pus la punct, informațiile prezentate sunt detaliate, complexe și foarte utile. Astfel, ai acces gratuit la prognoza meteo pe regiuni (până la 5 zile), mesaje de vreme severă imediată, atenționări meteorologice sau cele de tip nowcasting.

ANM emit codurile galbene, portocalii, roșii pentru județele țării. Sunt prezentate hărțile ce indică harta valorilor de temperatură (în fiecare oră), temperatura resimțită, indicele de răcire, grosimea stratului de zăpadă, harta radar a României, imagini luate prin satelit, temperatura maximă și minimă din ziua anterioară, etc.

La aplicațiile din Google Play găsim DSU – aplicația oficială a Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Putem spune că este o punte între utilizator și ANM, Administrația Națională de Meteorologie. Când aceștia emit avertizări sau mesaje de tip nowcasting, cei de la DSU vor informa populația prin mesaje de tip “push notification”.

Asta inseamna că utilizatorii aplicației vor primi o alertă pe telefon în momentul în care sunt preconizate fenomene periculoase, situații din trafic sau dezastre naturale. Este important de mentionat că poți seta să primești alerta numai pentru județul in care te afli, nu pentru toată țara.

Este prezentă și o secțiune în care utilizatorii pot raporta, chiar și prin poze diferite situații, incendii, inundații, accidente, dar și una de informare privind modul de intervenție și comportamentul ce trebuie adoptat în situațiile critice, în timpul dezastrelor naturale.

 

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook