20 dintre cele mai ciudate alimente pe care le consumă oamenii din întreaga lume

20 dintre cele mai ciudate alimente pe care le consumă oamenii din întreaga lume.

Îți amintești când încercarea de sushi era să fii aventuros? Sau mâncare mediteraneană (recunosc – hummus a fost o aventură prima dată). A fost totul atât de interesant, nu? Probabil că nu te vei gândi la asta după ce vei citi despre aceste feluri de mâncare. Nu numai că multe dintre acestea te vor face să vrei să sari peste cină, dar te vei trezi să te întrebi cum naiba a venit cineva cu ideea să mănânci unele dintre acestea. Pregateste-te; nu o să crezi felurile de mâncare bizare pe care le mănâncă unii oameni în întreaga lume! Poftă bună!

Khash (Orientul Mijlociu, Europa de Est, Turcia)

Nu știm sigur ce este atrăgător să găsești picioarele și capul unei vaci, dar asta vei găsi în această tocană. Khash a fost cândva popular, dar acum o delicatesă în Orientul Mijlociu, Europa de Est și Turcia. Ce, nu e chef de un craniu de vacă azi?

Ouă de secol (China)

Acesta ar putea fi cel mai aproape pe care îl veți ajunge de Ouăle și șunca verde ale Dr. Seuss , nu că veți dori să o faceți după ce ați auzit despre ele. Ouăle crude se păstrează într-un amestec de lut, cenușă și var neted timp de câteva luni. Când au terminat, miros a amoniac și sulf. Deci, practic, sunt ouă putrezite.

Supă de cuib de păsări (Asia de Sud-Est)

Nu sunteți sigur că un cuib de pasăre și supa ar trebui menționate împreună? Probabil că nu ar trebui. Această delicatesă este făcută din cuibul de pasăre sticlă și nu, nu vorbim aici de bețe și frunze. Pasărea șmecher își face cuibul din propria salivă care se întărește atunci când este expusă la aer. Se presupune că are gust cauciucat. Ooooh, deci despre asta e vorba… cauciuc. Hum.

Dragon în flacăra dorinței (China)

Leșinați după ce ați auzit numele acestui fel de mâncare? Sună ca un nume pentru un desert elaborat și romantic. Dar nu este. Acest fel de mâncare popular de la restaurantul Guilizhuang din Bejing este pur și simplu penisul unui iac. Da, ai citit bine.

 

Puffin Heart (Islanda)

Când vezi o poză cu păsările drăgălașe puffin (care seamănă mai mult cu un personaj Disney decât cu ceva ce te-ai gândi să mănânci), este greu de imaginat că cineva ar vrea să-i smulgă inima și să o mănânce. Dar, în Islanda, o fac. Și se mănâncă, crud. Bleah!

Globul ocular de ton (Japonia)

Ei bine, nu e nimic de descifrat aici. Numele spune totul – globi oculari de ton. Se presupune că gustul seamănă mult cu caracatița sau calamarul, dar încă suntem agățați de partea aceea de tăiat prin ochi.

Păianjen prăjit (Cambogia)

Cine știa când încercai să-i scoți pe tati picioarele lungi pe ușă că renunți la o masă bună? În Skuon, Cambodgia, ei iau acești crawlii înfiorătoare, le marinează în MSG, zahăr și sare și le prăjesc cu usturoi. Bănuiesc că nimeni din Skuon nu țipă când văd păianjeni.

Stridii din Munții Stâncoși (Statele Unite ale Americii)

Înainte de a începe să vă întrebați dacă ați omis ceva la ora de Geografie și dacă există un ocean lângă Munții Stâncoși, atunci nu – nu există. Aceste „stridii” au la fel de mult de-a face cu marea ca un taur. Și vorbind despre tauri… Stridiile din Munții Stâncoși nu sunt de fapt stridii deloc. Sunt testicule de taur prăjite. Nu te lăsa păcălit niciodată de un nume.

 

Picioare de pui (Asia de Est, Caraibe, America de Sud și Africa de Sud)

Acești băieți sunt destul de gelatinoși, deoarece sunt în mare parte piele, dar se presupune că, atunci când sunt aromați bine, au un gust destul de bun. Dar, oasele! Picioarele! Chiar poți să treci peste acea parte a ei?

Spam

Orice aliment al cărui conținut a rămas un mister cu siguranță trebuie să fie pe listă! Se presupune că spam-ul este făcut din carne de porc tocată, șuncă și amidon de cartofi. Cuiva îi mai este foame acum?

20 dintre cele mai ciudate alimente pe care le consumă oamenii din întreaga lume

Cobai (America de Sud)

Stai, băieții ăștia nu ar trebui să fie animale de companie? Nu neapărat dacă te afli în Peru. E trist de spus, dar acești băieți sunt serviți întregi (prăjiți) sau în caserole. Săracii băieți.

Haggis (Scoția)

Carnea tocată nu sună atât de înfiorător, decât dacă vorbești despre Haggis. Acest fel de mâncare scoțian constă din inimă, ficat și plămâni de oaie tocată. Cel puțin este gătit cu ceapă și fulgi de ovăz. La urma urmei, ceva trebuie să vă ia mintea de la partea plămânilor tocați.

 

Beondegi (Coreea)

Dacă ți-ai dorit vreodată să tai o bucată de lemn pentru cină, te așteaptă un fel de mâncare în Coreea. Beondegi este viermi de mătase fierți sau aburiți care sunt condimentați și se pare că au gust de lemn. Hum!

Casu Marzu (Italia)

M-ai avut la brânză. Chiar m-ai avut în Italia. M-ai pierdut la viermi. Da, această brânză învechită din lapte de oaie are mii de larve înăuntru. Se presupune că ei „aduc aroma” și da, oamenii mănâncă totul, inclusiv viermi.

Șarpe cu clopoței prăjit (Statele Unite ale Americii)

Hm, ce s-a întâmplat cu puiul prăjit din sud? Se spune că totul are un gust bun când este prăjit și că acest fel de mâncare ar fi revelatorul. Carnea de șarpe cu clopoței este fiartă de pe oase, înmuiată în ou, condimente, făină și pesmet și prăjită. Te-am pierdut în partea cu șarpele cu clopoței, nu-i așa?

Budincă neagră (Cârnați) (Africa, America, Asia, Europa)

Nu vă lăsați păcăliți de partea de budincă sau de partea de cârnați. Nici în acest fel de mâncare. Budinca neagră este practic sânge congelat care a fost gătit cu diverse arome naturale și agenți de îngroșare. S-a terminat să fie umplut într-o piele de cârnați. Mut?.

 

Tripa (în toată lumea)

Tripa este doar căptușeala stomacului diferitelor animale. Asta e tot. Și are o textură spongioasă, de tip fagure, cauciuc, care se întâmplă să sune ca una dintre cele mai neatrăgătoare feluri de mâncare. Dar, nu vă faceți griji – este servit cu diferite sosuri pentru a adăuga aromă. Hm, nu pentru asta este mâncarea prăjită?

Biscuiți cu viespe (Japonia)

Când a devenit viespe sinonimă cu biscuitul? Unele lucruri ar trebui să stea departe unele de altele și acesta este unul dintre ele. Vă întrebați și cine s-a gândit să le pună împreună? Mă voi menține la cele simple, mulțumesc.

Akutaq (înghețată eschimosă) (Alaska)

Deși pare un gelato delicios de la Roma, nu există nimic italian la această înghețată. Are fructe de pădure și zăpadă proaspătă căzută, dar este și amestecat cu pește măcinat, grăsime de ren și ulei de focă. Credem că vom da mai departe desertul.

Creiere de maimuță (China, Africa, Asia de Sud)

Nu sunt sigur cât de mult alcool trebuie să consumi pentru a stomacului creierul maimuțelor și nici nu intenționăm să aflăm. Ne întrebăm doar de ce mergem acolo. Serios, putem să-i lăsăm pe acești băieți la grădina zoologică – în pace cu bananele lor – sau în sălbăticie să se leagăn de ceva?

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook