10 locuri pe care doar turiștii îndrăzneți se încumetă să le viziteze

Înainte de a pleca în vacanță, ne planificăm foarte atent traseul și învățăm cât mai mult posibil despre locul pe care îl vom vizita. Diferiți oameni merg în vacanțe din diferite motive: unii caută pacea și liniștea, alții doresc să găsească noi provocări. Cu toate acestea, nu toată lumea are timpul sau banii pentru a vizita fiecare loc pe care îl doresc. Dar dacă veți găsi timp pentru a citi acest articol, veți face o călătorie mică, virtuală, dar foarte interesantă.

Bright Side a făcut o listă de locuri care te pot face să te simți ca și cum ai fi un personaj într-un film de groază. Dacă sunteți unul dintre acei oameni care au nevoie de o doză mare de adrenalină în viața lor, trebuie să vizitați cel puțin unul din aceste locuri. Am pregătit, de asemenea, un bonus pentru dvs., care vă va arăta cât de neobișnuite și ciudate pot fi lucrurile în deșert. 

9. Capela oaselor

Această capelă este situată în Evora, în Portugalia, și este unul dintre cele mai faimoase monumente ale orașului. Capela își ia numele de la pereții interiori care sunt acoperiți și decorați cu cranii și oase umane.

Capela oaselor a fost construită în secolul al XVI-lea de către un călugăr franciscan care dorea să-i spună fraților că viața este scurtă. Acesta este motivul pentru care zidurile sunt acoperite cu oase. La intrarea în capela există un semn: Nós ossos que aqui estamos pelos vossos esperamos. Acest lucru poate fi tradus ca Noi, oasele care suntem aici, asteptam si oasele tale.

8. Pădurea Hoia-Baciu

Pădurea Hoia-Baciu este situată în Transilvania și este renumită pentru diferite povestiri despre evenimente paranormale. Potrivit legendei, pădurea este numită după un păstor care a intrat odată în pădure cu animalele și a dispărut cu ele într-o ceață groasă. Nu s-au găsit semne de agresiune.

Mulți cercetători susțin că au experimentat sentimente de teamă, de panică și au auzit voci diferite în timp ce se aflau în pădure – toate din motive inexplicabile. Unii dintre ei sunt convinși că au văzut acolo OZN, alții sunt siguri că au întâlnit fantome. E greu de crezut ceva din toate acestea, chiar dacă există fotografii care se presupune că au capturat aceste evenimente. Dar există un loc mai bun decât Transilvania pentru ca așa ceva să se întâmple?

7. Dealul cu Cruci

Dealul cu Cruci este un loc sfânt în Lituania, și este un deal cu un număr mare de cruci pe el. Numărul exact de cruci este necunoscut, dar, potrivit unor calcule din anii ’90, ar putea fi aproximativ 50.000.

Locul nu este un cimitir, dar crucile apar acolo deoarece oamenii cred că dacă lăsați o cruce pe deal, veți fi norocoși. Nu există informații exacte despre timpul și motivele pentru care a fost făcut prima dată.

6. Drumul regelui

Drumul regelui este o construcție din beton cu șine de oțel în stâncă. Calea este situată între cascadele Chorro și Gaitanejo din Malaga, Spania, și este la o înălțime mare deasupra solului. Calea are o lungime de 3 kilometrii și are o lățime de doar 3 metri.

A fost construită în 1905 ca o cale auxiliară pentru muncitorii care construiau barajul. Calea era folosită pentru a ajunge de pe o parte a canionului pe cealaltă parte. Numele „Drumul regelui” a fost dat după ce Alfonso XIII, regele Spaniei, a mers pe el la ceremonia de deschidere.

5. Sicriele suspendate

Sagada, locul unde se găsesc aceste sicrie, este foarte atractivă pentru turiști deoarece această zonă a fost odată o parte a oceanului. Acum există o mulțime de peșteri pe care mulți străini care merg în Filipine doresc să le viziteze. În plus față de peșteri, există multe roci în Sagada, iar pe unele dintre ele puteți vedea sicrie agățate. Nu este o priveliște foarte plăcută.

Înmormântarea în sicriele agățate este o tradiție foarte veche, iar sicriele au fost sculptate din bucăți de lemn. După ce mortul fusese pus înăuntru, sicriul era pus pe stânci foarte înalte (până la 120 metri) sau în peșteri. Conform legendei, munții erau o scară între Pământ și cer.

4. Cursa taurilor (tradiție națională spaniolă)

Encierro este o tradiție în care trebuie să fugi de taurii care au fost eliberați pe străzi. Aceasta este încă și acum o formă populară de divertisment în multe sate din Spania. Cel mai popular encierro este ținut în Pamplona în timpul festivalului San Fermín.

Traseul este de aproximativ 1 km și toată lumea este binevenită să participe – chiar și turiști. Encierro-ul începe după explozia unei petarde, taurii se lasă liberi iar participanții fug de ei. Nu există condiții prin care trebuie să alergați întreaga distanță. Deci, dacă simțiți că sunteți în pericol, puteți să vă ascundeți undeva.

3. Catacombele Capucinilor

În Palermo, în Italia, există catacombe în care au fost îngropate mai mult de 8.000 de persoane. Acest loc este una dintre cele mai renumite expoziții de mumii.

Catacombele au fost construite la sfârșitul secolului al XVI-lea, când numărul mănăstirilor din Capucci a crescut și au avut nevoie de un loc de înmormântare mai mare. În secolele XVIII-XIX, acest loc a devenit un loc de lux pentru înmormântarea clerului și a familiilor burgheze. Catacombele au fost închise oficial în 1882. De atunci, nimeni nu a fost îngropat acolo.

2. Naufragiul în Insulele Solomon

Acest loc este un teritoriu neexplorat pentru nave, deoarece există o mulțime de formațiuni subacvatice de corali. În anul 2000, nava de croazieră liberiană World Discoverer s-a blocat lângă Insulele Solomon din Oceanul Pacific. Niciunul dintre pasageri nu a fost rănit, dar nu a existat nici o modalitate de salvare a navei în sine, așa că a devenit o casă pentru pești și alte creaturi marine.

 

1. Cimitirul auto

Acest loc arată ca un nou film promoțional cu zombie, dar, de fapt, este un loc real din Belgia. Potrivit legendei urbane, după cel de-al doilea război mondial, soldații americani au plecat și și-au părăsit autoturismele în pădure. Mulți ani mai târziu, natura a înghițit mașinile.

Bonus: Mâna din deșert

Această sculptură neobișnuită este situată în deșertul Atacama din Chile. Este o mână umană, un sfert din ea este îngropată în nisip. Mâna din deșert este un loc foarte popular pentru diferite tipuri de filmări: reclame și videoclipuri muzicale. Este adesea pictat cu graffiti, și asta dă bătăi de cap administrației care trebuie să trimită muncitori pentru a o curăța.

Sculptura a fost realizată de sculptorul chilian Mario Irarrazabal. Este construită din beton cu o bază de fier. Potrivit autorului, se presupune că exprimă nedreptatea, singurătatea și suferința umană, iar mărimea impresionantă exprimă vulnerabilitatea și neputința. Mâna din deșert a fost inaugurat pe 28 martie 1992.

Sunteți de acord că aceste locuri sunt înfricoșătoare? Spuneți-ne la comentarii părerea voastră sau povestiți-ne despre aventurile cele mai fascinante la care ați luat parte.

stargate

Comentariile la articole sunt închise. Puteți comenta la articole pe pagina noastră de facebook